Joc și voie bună la întâlnirea ”Fiilor satului din Ieud”

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea și senatorul Liviu Marian Pop, alături de ieudeni

Sărbătoarea Sfintei Maria a însemnat, pentru ieudenii risipiți în toate colțurile lumii și un prilej de regăsire la manifestarea ”Fiii Satului”, devenită deja tradiție în comunitatea maramureșeană. Vreme de două zile, Ieudul a răsunat de cântec, joc și voie bună, însă n-au lipsit nici întrecerile sportive și acțiunile culturale care au atras oaspeți din întreg județul și nu numai.Vineri, regalul folcoric a fost la el acasă.

Participanții la sărbătoarea din Ieud au avut ocazia de a-i asculta pe Marinel Petreuș, Ghiță Pârja, Voichița Nemeș, Ion Dorodoi, Felix Gălan, Valeria Codorean,  grupul ”Am fost ș-om fi” din Ieud. Sâmbătă, 16 august s-a dat startul cunoscutului Maraton al Ursoii, cu participare internațională, organizat de Vasile Dunca, competiție care a constat în parcurgerea a 20 de km în alergare.

Spre seară au concertat Alexia și cunoscuta trupă Talisman, iar la final, doritorii au petrecut pe muzică disco. Și duminică, 17 august, petrecerea a continuat în Ieud. După slujba de la biserică și prezentarea portului popular, momentele de folclor autentic au fost susținute de Ansamblul Transilvania, Tiberiu Ceia, Ancuța Anghel, Ansamblul „Tradiții maramureșene”, Ansamblul folcloric “Am fost ș-om fi” din Ieud, Ansamblul Mocirița din Vadu Izei, Marius Ciprian Pop și Ceterașii de la Cluj. Seara a fost încheiat de 3SE, Alexandra Ungureanu și Crush.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.