Jocuri murdare și miting anunțat în Borșa, în 15 august! Motivul? Dorința de a aduna capital de imagine pentru un deputat PDL!

protestOrașul Borșa a ajuns, brusc, nu doar în atenția turiștilor români și străini, ci și în atenția actualilor parlamentari de Maramureș, care speră să adune capital de imagine în Borșa. Cum-necum, au trecut mai bine de doi ani și jumătate din această legislatură parlamentară, iar alegerile de la sfârșitul anului 2016 agită intens spiritele, cei pe funcții făcându-și calcule cum să adune cât mai multe voturi pe lista partidului, cu speranța de a prinde un nou mandat.

Că loc călduț și plin de bani, ca în Parlament, mai rar. Zbori cu avionul la și de la București, stai la hotel, sumă forfetară de tocat în fiecare lună, doar ridici mâna la indicațiile partidului, îți votezi singur peste 1.000 de lei/lună, în plus, la pensie și îți spui parlamentar. Restul facilităților nu le-am mai menționat, deși mare parte dintre cei care azi ne reprezintă în Parlament trăiesc cu impresia că poziția pe care o dețin li se cuvine, fiind o moștenire de familie. Iar această atitudine, electoratul o va sancționa, probabil, în 2016.

Revenind însă la minunatul oraș Borșa, aici unde se îndreaptă, mai nou, privirile tuturor, unii se gândesc că s-ar putea folosi de borșeni pentru a aduna voturi în 2016. Și s-au gândit să încerce marea cu degetul, anunțând, în grupuri restrânse, un mare miting mare în 15 august 2015. Ziua nu a fost aleasă întâmplător, deoarece în 15 august, de sărbătoarea Sfintei Maria, borșenii plecați să muncească în străinătate sunt acasă. Mai mult, o sărbătoare atât de mare aduce credincioșii din împrejurimi spre Borșa, însă inițiatorii mitingului se gândesc că se vor folosi de acest moment important pentru creștinătate pentru a-și asuma o prezență numeroasă la mitingul a cărui scop este unul pur electoral. Spre supărarea lor, planurile le sunt dejucate tocmai de cei în care au cea mai mare încrede, iar dacă ideea mitingului continuă, vom reveni și noi cu alte precizări. Doar pentru corectitudine și informare.

 

Matei Mihali și Maria Mihali se vor autoproclama ”salvatorii Composesoratului Borșa”

Sursele noastre arată că printre inițiatori se află Matei Mihali, președintele Composesoratului Borșa și Maria Mihali, fosta secretară a orașului Borșa, care vor, pe lângă alte motive ascunse, să-l ajute pe președintele PDL Maramureș și copreședinte al PNL, Mircea Man, să adune voturi în Borșa, la alegerile din decembrie 2016. Aflându-se la finalul carierei sale politice, deoarece e puțin probabil ca noul PNL să-l propună pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (în varianta în care voturile de la localele din 2016 ar oferi o majoritate în CJ actualului PNL) și fiindcă alegerile parlamentare se vor desfășura cu un loc pe listă, desființându-se varianta votului uninominal pe colegii, pedeliști și peneliști vechi deopotrivă încearcă diverse jocuri. Un astfel de joc murdar a fost gândit și în Borșa, de Matei Mihali și Maria Mihali, care se vor autoproclama ”salvatorii orașului” și vor încerca să transmită, în cadrul mitingului, că împreună cu Mircea Man și PDL (PNL) vor rezolva problema Composesoratului. Asta în ideea în care n-au reușit să facă nimic în acest scop în două decenii, nici sub legislatura lui Mircea Man, când Maria Mihali era secretară a orașului Borșa, iar Matei Mihali era tot președinte de Composesorat. Mai mult, Matei Mihali nu a făcut nimic nici în perioada în care a fost consilier local, deci e greu de crezut că vor face o schimbare majoră după 2016, sub un președinte (sau parlamentar) PDL, care nu i-a ajutat nici până acum.

Tot sursele noastre arată că, pentru a le ieși planul, vor să acuze administrația locală și autoritățile din Borșa că nu le-au dat înapoi pădurea, deși legislația e foarte clară în acest sens. Pe la colțuri se mai aude că în poveste ar avea o implicare și primarul de la Moisei, care este și a fost mereu omul lui Mircea Man și care speră că, sub o formă sau alta, granița dintre Moisei și Borșa se va modifica de asemenea natură că jumătate din actualul oraș Borșa, va trece în proprietatea comunei Moisei.

Noi știm un lucru, că borșenii sunt oameni inteligenți, care știu ce e mai bine pentru ei și pentru orașul lor. Și că nu se vor lăsa antrenați în jocuri murdare, de imagine, doar pentru aduce capital de imagine unui om care a condus județul în timp ce șefii lui de la București tăiau vertiginos pensii și salarii. Și nici unii și nici alții n-au făcut nimic pentru Borșa. Însă vom trăi și vom vedea!

Foto: Arhiva

Loading...

4 COMENTARII

  1. As vrea sa spun celui care a scris acest articol ca nu are dreptate,acest cuvant jocuri murdare nu se potriveste cu realitate,compososeratul istoric al orasului Borsan nu vrea sa ajute nici un pollitician sa faca cariera pt.ca se stie ca sunt cu totii erodati si fara valoare .Compososeratul istoric al Borsei isi doreste redobandirea drepturilor istorice de proprietete care au fost luate de catre Comunisti .iar dupa caderea acestui regim ,cele 17 000 de ha,trebuiau sa fie redate Borsenilor,dar nu sa intamplat acest lucru desi compososeratul a obtinut sentinta definitiva si irevocabila care nu a fost pusa niciodata in aplicare,de ce? In schimb au fost pusi in posesie pe suprafetele noastre ale Borsenilor cetateni din alte orase si alte judete,puneti-va dv. intrebarea de ce? Referitor la acest miting ,acesta este . pentru redobandirea drepturi lor dobandite in instanta ,dar niciodata puse in aplicare,dealtfel Borsenii care isi cer drepturile au cerut si obtinut dreptul de a manifesta ,la Cluj, Bucuresti,dar si la Comisia Europeana a Drepturilor Omului, si Parlamentului European de la Strasbourg .Pentru cei ce nu cunosc acest adevar ,le spunem ca ar fi pagini intregi de scris iar in cautarea dreptatii mult timp si km. de parcurs ,in cei 25 de ani de la asa zisa democratie sa furat si mintit mult ,stiti si dv. acest lucru,deci dreptul de a protesta este perfect legitim .

  2. Stimabile care ai scris acest articol . de unde pana unde Moisei-ul sa ia proprietatea orasului Borsa ???

  3. Stimata doamna Calina P Grigoriu .. pe bune .. cum vine chestia asta cu jumatate din Borsa sa treaca in proprietatea comunei Moisei ??? … ne-am intors in perioada cnezatelor sau cum ??? Faptul ca exista un litigiu in ceea ce priveste stabilirea hotarului administrativ dintre cele doua localitati ..unde apropo este vb. de circa 400 ha ( si nu de jumatate a unei localitati) .. nu insemna ca una dintre cele doua localitati urmareste improprietarirea in detrimentul celelilalte. Este vb. de stabilirea liniei administrative dintre cele doua localitati si care NU AFECTEAZA DREPTUL DE PROPRIETATE. VA ROG NU MAI DEZINFORMATI PUBLICUL !

  4. Acuzati pe altii ca sa nu fi-ti voi acuzatii? Intr-o zi vetii plati pentru toate, nu azi, nu maine ……

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.