Judecătorii din Maramureş protestează: Banderole albe în timpul exercitării activităţii judiciare şi respectiv suspendarea şedinţelor de judecată programate, timp de o oră.

Judecătorii din Maramureş protestează: Banderole albe în timpul exercitării activităţii judiciare şi respectiv suspendarea şedinţelor de judecată programate, timp de o oră.

Aducem la cunoştinţa opiniei publice că în cursul zilei de astăzi, 25 februarie 2019, ora 14.30, la Palatul Justiţiei s-a desfăşurat şedinţa Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureş, convocate de preşedintele instanţei în temeiul art. 17 alin. 1 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti, aprobat prin Hotărârea nr. 1375/2015 a Consiliului Superior al Magistraturii.

Şedinţa a fost convocată în scopul dezbaterii posibilităţii adoptării unor eventuale forme de protest în raport de modificările legislative în domeniul justiţiei.

Adunarea generală a judecătorilor, cu unanimitate de voturi, a decis să adopte ca măsuri de protest, pentru intervalul 26.02-01.03.2019, purtarea unei banderole albe în timpul exercitării activităţii judiciare şi respectiv suspendarea şedinţelor de judecată programate, timp de o oră.

Măsura suspendării se aplică între orele 10.00-11.00 şi vizează toate cauzele aflate pe rolul acestei instanţe.

De asemenea, Adunarea generală a judecătorilor îşi însuşeşte declaraţia de principii formulată de Forumul Judecătorilor din România, comunicată adunărilor generale ale instanţelor şi parchetelor din ţară, şi mandatează organizaţia să o reprezinte în discuţiile cu autorităţile.

În plus, Adunarea generală solicită factorilor de decizie, respectiv Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Justiţiei, luarea măsurilor necesare finanţării sistemului şi adoptarea politicilor vizând remedierea deficienţelor la nivelul resurselor umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.