La a XI-a ediție a „Festivalului Stuparilor” de la Cernești, Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a înmânat patru contracte de finanțare pentru proiectele comunității

Ultima zi din luna august a fost primită cum se cuvine de gospodarii din comuna Cernești. Astel, după o întrerupere de cinci ani a ”Festivalului Stuparilor”, primarul Nelu Șovre a reușit să reînnoade o tradiție de renume a comunității și să o readucă în prim-plan, succesul fiind unul de răsunet. Primăria, Consiliul Local și Căminul Cultural Cernești, împreună cu Cercul Apicol Cernești, dar și cu sprijinul Autorității Naționale pentru Turism au organizat duminică, 31 august, ediția a XI-a a Festivalului Stuparilor“. Primarul Nelu Sovre i-a avut printre invitați pe președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș, pe senatorul Sorin Bota și pe deputatul Florin Tătaru, pe consilierul județean și președinte al UNPR Maramureș, Emil Ambruș, pe consilierul municipal UNPR, Liliana Moga, pe subprefectul de Maramureș, Alexandru Bondrea, precum și foarte mulți primari maramureșeni.

Organizatorii au pregătit numeroase activități de delectare și bună dispoziție. A  fost organizat un concurs pe teme apicole pentru copii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, un concurs sportiv, (Cupa Mierii la Fotbal), la care au participat echipe din fiecare sat din comuna Cernești, dar și un concurs de frumusețe, unde a fost desemnată “Regina Mierii”. La concursul gastronomic ,,Prajitura cu Miere” au participat cele mai harnice fete din comuna Cernești, care au pus la bătaie un sortiment de prăjitură tradițională cu miere de albine. Pe lângă ansamblurile folclorice au urcat pe scenă și artiștii Rafila Bărbos, Valerica Dancoș, Camelia Roman, Mădălina Medan, Mariana Botiș Buda, Botiș Adriana, Mihaela Iacob, iar invitați speciali au fost Florentina și Petre Giurgi. Ca prezentatori au fost desemnați Andrei Bărbos și Amalia Chiorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.