La datorie în perioada Sărbătorilor de iarnă

În perioada Sărbătorilor de iarnă, pe raza judeţului nostru se vor desfăşura manifestări cultural-artistice şi religioas unde jandarmii maramureşeni, sprijiniţi de efective din cadrul celorlalte structuri cu atribuţii în acest domeniu, vor fi prezenţi la datorie şi vor asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică. În baza cooperării neîntrerupte cu celelalte forţe de siguranţă şi ordine publică ale Ministerului Afacerilor Interne (Poliţia, Pompierii) şi Poliţiei Locale, vă asigurăm pe dumneavoastră, cetăţeni ai Maramureşului în slujba cărora ne aflăm, de deplinul nostru devotament în misiunile care ne sunt încredinţate. Jandarmii vor fi prezenţi în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe, târguri, etc.), la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă, în zonele cu potenţial criminogen ridicat.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Maramureş face următoarele recomandări:
– cei care participă la manifestările organizate să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
– să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.
– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112.

De asemenea, jandarmii de la Posturile Montane Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa  din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş, vor fi prezenţi în zona staţiunilor montane şi pe traseele turistice  intensificând acţiunile în zona de competenţă şi în mod deosebit acolo unde este posibil să se producă evenimente, fiind pregătiţi să intervină în diferite situaţii. Jandarmii montani acţionează zilnic în aceste staţiuni turistice şi trasee montane din judeţ pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică,  pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, precum şi pentru salvarea celor aflaţi în dificultate.           

Evenimentele anunțate până în acest moment sunt următoarele:

În data de 24 decembrie a.c., începând cu orele 22:00, în zona centrală a localităţii Vişeu de Sus se va desfășura evenimentul ,, Noaptea Viflaiemurilor” .

În data de 25 decembrie a.c., începând cu orele 18:00,  în Piaţa Libertăţii din Baia Mare va avea loc un concert de colinde, susţinut de Ştefan Hruşcă.

În perioada 25 – 27 decembrie a.c., cu ocazia Praznicului ,,Naşterea Domnului” (Crăciunul), la lăcaşurile de cult din judeţ se desfăşoară manifestării religioase.

În data de 27 decembrie a.c., începând cu orele 09:30, în localitatea Sighetu Marmaţiei, va avea loc evenimentul ,,Festivalul Datinilor şi Obiceiuri de Iarnă -MARMAŢIA”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.