Lacul Gavril din Maramures, unic in Europa. Motivul pentru care zeci de mii de turisti aleg sa isi petreaca timpul liber aici

lacul gavrilLacul Gavril, unic in Europa pentru ca are o forma asemanatoare cu cea a omului, atrage anul zeci de mii de turisti in localitatea Ocna Sugatag din Maramures. Au si de ce.

Apa cu proprietati curative este si plina de peste, asa ca doritorii au voie sa se plimbe in voie cu barca, dar si sa pescuiasca.

Intr-o fotografie facuta din elicopter se vede clar ca vestitul lac din inima Maramuresului are o forma aparte. Gavril s-a format pe o fosta mina de sare acum mai bine de o jumatate de secol, are o adancime de aproximativ 30 de metri si se intinde pe o suprafata de peste doua hectare.

Fascinati de povestea lui, dar mai ales de efectele pe care apa sarata le are asupra sanatatii, turistii vin in numar mare.

Ioan Hotea, administrator Complex turistic: „Principala atractie este lacul care este cu apa dulce la suprafata si de la jumate in jos sarat. Se poate si pescui, avem si barcute. Avem 8 casute cu gratare si loc de camping in partea de sus a lacului, unde se poate veni cu rulota ori cu cortul. Foarte multa lume vine”.

De altfel, turismul balneoclimateric este in plina dezvoltare in localitatea Ocna Sugatag, considerata de strainii veniti din toate colturile lumii o adevarata oaza de liniste si sanatate.

Aici, ei se pot bucura de efectele tamaduitoare ale apelor minerale sodice si clorurate. Hidroterapia este buna pentru afectiuni reumatice, neurologice si ginecologice.

Pentru o noapte de cazare cu mic dejun inclus, acces la sauna, jacuzzi si piscine, clientii dau cam 100 lei. Daca va plictisiti de stat in apa aveti in apropiere Cimitirul Vesel de la Sapanta ori Rezervatia Naturala „Padurea Craiasa”, unde se gasesc cei mai impresionanti stejari din tara.

Sursa: protv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.