LEGEA care intră în casele tuturor românilor. Se schimba TOT de AZI!

Legea care prevede că asociaţiile de proprietari pot scuti copiii cu vârste mai mici de trei ani de la plata unor cheltuieli pentru întreţinere intră în vigoare pe data de 22 aprilie.

Facturi intretinere

Legea nr. 67/2017 a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 19 aprilie şi intră în vigoare la trei zile de la publicare. Legea nouă modifică un articol din legea asociaţiilor de proprietari, iar schimbarea este aceasta: “Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani”.

Cheltuielile la care se face referire sunt cheltuielile pe consumuri individuale, la care copiii sub trei ani pot să nu mai fie luaţi în calcul. Legea prevede însă doar posibilitatea ca asociaţiile de proprietari să facă acest lucru, nu şi obligaţia lor de a scoate copiii de la plata întreţinerii.

Modificarea nu aduce decât câştiguri marginale pentru beneficiari, pentru că scutirea se aplică doar la consumurile individuale, care sunt în general contorizate, şi nu se referă şi la cheltuielile pe număr de persoane care locuiesc în bloc.

„Cheltuielile pe consumuri individuale reprezintă cheltuielile asociaţiei pentru: apă rece şi canalizare; apă caldă menajeră; energia termică, combustibilul şi apa rece pentru prepararea apei calde; gaze naturale; încălzirea apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă. Cheltuielile pe consumuri individuale se repartizează în funcţie de indexul contoarelor individuale sau în funcţie de alte criterii în baza cărora se pot individualiza consumurile”, potrivit definiţiei din lege

În fiorma iniţială a legii, votată de Senat, apărea şi posibilitatea scutirii şi de la cheltuielile pe beneficiari, ceea ce ar fi însemnat o economie mult mai mare, dar la votul final, deputaţii nu au mai păstrat această prevedere.

sursa:economica.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.