LEVIATAN – CARAVANA LES FILMS DE CANNES LA BAIA MARE

Teatrul Municipal Baia Mare vă invită la proiecția filmului ”LEVIATAN”, care va avea loc luni, 21 mai, de la ora 19.00, în sala mare. Prețul unui bilet este 10 lei și poate fi cumpărat de la casieria teatrului.

Leviatan” a fost descris drept „o capodoperă” de jurnaliştii de la cotidianul britanic         The Guardian şi de alte mari publicaţii ale lumii, iar recunoaşterea lui a început la Festivalul de la Cannes, în 2014, când a câştigat premiul pentru scenariu.

Filmul a avut premiera în România la festivalul Les Films de Cannes à Bucarest, în octombrie 2014.

„Intrat în cursa pentru o statuetă Oscar şi distins cu Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza, „Leviathan” a stârnit admiraţie printre critici şi controverse în Rusia, unde a fost perceput de unii oficiali ai regimului lui Vladimir Putin drept un film „anti-rusesc”.

În cinematografele ruseşti nu a rulat în forma originală, din cauza legii care interzice înjurăturile în spaţiul public. Totodată, ministrul Culturii din această ţară, Vladimir Medinsky, a propus conceperea unor reguli care să împiedice proiecţia filmelor ce „defăimează cultura naţională”.

Eveniment: https://www.facebook.com/events/1948491272057112/

Trailer:https://youtu.be/tj0SMgg9Jqg
Rating: AP 12 acordul părinților pentru copii sub 12 ani

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.