Liberalii maramureșeni, aserviți lui Băsescu și Monica Macovei

macoveiAzi, la marea întâlnire a Delegației Permanente a PNL Maramureș, desfășurată la Casa Tineretului din Baia Mare, liberalii convocați de liderul județean, Ovidiu Nemeș au votat la unison pentru Traian Băsescu, Vasile Blaga și Monica Macovei. Stăm și ne întrebăm, cu stupoare, unde sunt politicienii care, cu nici doi ani în urmă, sub siglă USL, cereau votul poporului pentru Parlamentul României. Cei care promiteau să meargă în Parlament pentru a lupta împotriva lui Traian Băsescu și a dezastrului făcut de PDL? Unde sunt primarii care, sub siglă USL, promiteau să rămână la guvernare, pentru a oferi stabilitate în țară? În numai câteva luni, nimic din toate acestea nu mai există.

Crin Antonescu s-a încurcat în propria-i plasă, iar cel care se credea indestructibil a fost trădat chiar de oamenii pe care îi credea cel mai aproape de el. Crin a distrus USL, a dezbinat PNL, însă de acest dezastru care se propagă acum asupra liberalilor sunt vinovați cu toții. Toți cei care au rămas de teamă, din prostie sau din orice alt motiv. L-au mazilit pe Crin, după scorul dezastruos de la europarlamentare, visând la poziții și măriri. Peneliștii n-au înțeles nimic din lecția pe care le-a dat-o poporul în 25 mai și au găsit o variantă și mai distrugătoare de a extermina acest partid, fuziunea cu PDL.

 

Peneleii au votat în turmă pentru trădarea ALDE și trecerea la PPE

 

Din cei aproximativ 60 de participanți la delegația de azi, mascaradă democratică condusă de Ludovic Orban, reînviat și reinventat (atât cât se poate reinventa un om care are grave probleme cu alcoolul și legea), doar cinci au fost împotriva fuziunii sau alianței cu PDL. Soarta celor cinci e bine știută deja, devenind un clișeu de prost gust. Vor fi excluși din partid, iar capii actuali ai PNL vor tot exclude membri, până se vor trezi la fel de singuri ca țărăniștii. Astfel, precum o turmă care ascultă de cioban, toți participanții au votat, în masă, fuziunea cu PDL (iar  dacă fuziunea nu va fi posibilă, atunci alianța cu democrat-liberalii), trădarea ALDE și trecerea la PPE (fapt care este împotriva statutului, Klaus Iohannis candidat la președinția României, în toamna acestui an.

 

Nemții nu-l vor pe Iohannis, liberalii îl iau de bun

 

Klaus Iohannis suferă o lovitură neașteptată din partea celor pe care i-a condus până de curând. Preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), Paul Porr, a anunțat că formațiunea nu va susține sub nicio formă  PNL-ul la europarlamentare, tocmai din cauza lui Iohannis. Întrebat dacă majoritatea membrilor FDGR vor vota cu candidaţii PNL-ului, ţinând cont că în acest partid a plecat Klaus Iohannis, Paul Porr a răspuns: ‘Nu. Nu cred. Sigur că pentru unii acesta este un argument, dar nu pentru toţi etnici germani neapărat’. Liderul naţional al FDGR a anunţat marţi, că această formaţiune nu are niciun candidat propriu la europarlamentare şi nu sprijină niciun partid şi niciun candidat independent la acest scrutin. Recomandarea FDGR este ca saşii din România să meargă la vot şi să voteze cu orice candidat vor ei, numai să nu fie de la un partid antieuropean.

Se pare că dacă nemții au coloană vertebrală, liberalii n-au. Iar despre cei din Maramureș este inutil să vorbim. Aceștia au ridicat  mâna precum în plenarele PCR, pentru satisfacerea interesului propriu al liderilor județeni și naționali. Tot în cadrul acestei mascarade politice, PNL-iștii din Maramureș au decis să-l susțină pe Klaus Iohannis la președinția PNL, la Congresul partidului.

 

Liberalii și pedeleii vor sări la gâtul viceprimarilor social-democrați

 

O altă mizerie pregătită în detaliu este aceea de formarea unor noi majorități în Consiliile locale, pentru schimbarea viceprimarilor PSD, la nivelul Maramureșului. Iar acest lucru s-a decis după ce Delegația Permanentă s-a încheiat, iar la sediul PNL Maramureș, liderii județeni ai liberalilor, în frunte cu mai marele Orban, picat tocmai de la centru, s-au întâlnit cu cei ai PDL, conduși de președintele filialei județene, Mircea Man, fostul senator și prim-vicepreședinte Gheorghe Mihai Bârlea, dar și primarul din Moisei.

Cândva, Maramureșul a fost un județ liberal. Apoi a devenit un județ portocaliu. Ceea ce s-a întâmplat la europarlamentarele din 25 mai, când liberalii și pedelii împreună, nu au reușit să egalizeze nici pe departe scorul PSD, dovedește doar că Maramureșul s-a săturat de mizerii politice. Alianța Dreptate și Adevăr, cunoscută în 2004 ca Alianța DA, tocmai s-a reinventat. Din păcate pentru ei, însă, Maramureșul spune NU la această mascaradă de DA. Și așa cum am prezis de atâtatea ori că Antonescu va dispărea mâncat de proprii-i câini, la fel se va întâmpla și cu liberalii. Cel puțin cu cei din Maramureș.

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.