LIGA CAMPIONILOR: Ziua semifinalelor, HCM Baia Mare – BNTU-BelAZ Minsk Reg

hcmÎn prima zi a turneului de calificare în grupele EHF Champions League, în sala polivalentă “Lascăr Pană” sunt programate semifinalele.

Prima va începe la ora 13.30 şi va pune faţă în faţă vicecampioana Danemarcei şi campioana Turciei.  Fiecare echipă are ambiţiile ei şi aşi pe care să mizeze.

A doua confruntare le are ca protagoniste pe vicecampioana României şi campioana din Belarus. O încleştare de forţe în care băimărencele doresc să facă primul pas spre al treilea sezon continental petrecut consecutiv în Liga Campionilor.

Turneul de calificare pentru grupa 2 este deschis, în sala polivalentă “Lascăr Pană” din Baia Mare, de către Team Esjberg – vicecampioana Danemarcei – şi Ankara Yenimahalle BSK – campioana Turciei. Echipa daneză vine după dramatica ratare a titlului naţional din Danemarca în favoarea celor de la FC Midtjylland, după o înfrângere cu 22-23 şi un egal la 22. Cei de la Team Esjberg, însă, insistă că nostalgiile legate de acest eşec au fost vindecate şi că acum sunt pregătiţi pentru prima lor aventură marca EHF Champions League, întâlnirea cu campioana Turciei. Şi echipa din Ankara este o figură nouă pentru cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, dar angrenajul turcesc va miza pe experimentatele Anita Gace (Croaţia), Anna Wysokinska (Polonia) şi Yeliz Özel (Turcia) pentru a spulbera tracul debutului. Şi dacă am pomenit câteva dintre cele mai de temut “arme” din artileria campioanei din Ankara, să ne uităm şi spre echipa daneză, în constelaţia căreia străluceşte Estavana Polman, olandeza care a fost desemnată cel mai bun coordonator de joc la Campionatul European de tineret din 2011.

Meciul va începe la ora 13.30 şi va fi condus de arbitrii Ivan Pavicevic şi Milos Raznatovic din Muntenegru.

Al doilea meci al zilei este HCM Baia Mare – BNTU-BelAZ Minsk Reg., o întâlnire care va pune faţă în faţă vicecampioana României şi campioana din Belarus. Echipa gazdă poate miza în acest turneu pe mai multe atuuri. Unul ar fi că va avea suporterii alături, publicul fiind în repetate rânduri un imbold spre victorii importante pentru HCM. Un alt atu este acela că, în urmă cu două sezoane, băimărencele au mai trecut prin “chingile” unui turneu de calificare, luând atunci prin surprindere două forţe ale handbalului danez: Viborg HK şi Team Tvis Holstebro. “Aşteptăm cu mare nerăbdare acest turneu. Ne concetrăm deocamdată strict pe această primă confruntare, cu echipa din Belarus. Suntem pregătite să facem un meci foarte bun!”, a declarat Lois Abbingh. “Vom juca două meciuri extrem de importante la acest turneu şi trebuie să arătăm cel mai bun handbal de care suntem în stare! Trebuie să luptăm şi să credem în şansa noastră!”, a spus Aurelian Roşca, antrenorul băimărencelor. Acesta a mărturisit că temele sunt făcute pentru jocul de sâmbătă: “Avem toate informaţiile necesare despre primul nostru adversar. Ştim că va trebui să ne batem pentru fiecare minge, că va trebui să gestionăm cu mare atenţie fiecare fază şi că trebuie să jucăm economicos”.

Meciul va începe la ora 16.00 şi va fi arbitrat de un cuplu din Ungaria, format din Miklos Andorka şi Robert Hucker.

Austriacul Christian Kaschutz şi belgianul Klaus Dieter Convents sunt delegaţi ai Federaţiei Europene de Handbal la acest turneu.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.