Lista NEAGRĂ a celor de la ANAF a fost făcută PUBLIC. Nume grele se află acolo:

ANAF a găsit la inspecţiile fiscale făcute anul acesta prejudicii imense aduse bugetului de stat. Cel mai mare dintre ele a fost descoperit la firma Tita Company International, o firmă controlată de chinezi, unde inspectorii au găsit sume nedeclarate de 258 de milioane de lei. Un document obţinut de economica.net arată primele 100 de firme din România, după mărimea sumelor nedeclarate la Fisc, descoperite de inspecţiile ANAF din primele patru luni ale acestui an.

1

A doua firmă din top este Sanofi Aventis, producător de medicamente, unde s-au găsit sume suplimentare nedeclarate de 168 de milioane de lei. În top apar firme cu rezonanţă, precum Mediafax, Fotbal Club Petrolul, TCE 3 Brazi sau Electroputere.

ANAF a fost criticată în repetate rânduri că se ocupă doar de micii comercianţi, în loc să se ocupe de marea evaziune, percepţia fiind împărtăşită chiar şi de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care a declarat recent la o emisiune că “Şi eu am o astfel de percepție, nu mă ascund, pentru că oricât poate sunt mulți în zonă de mică evaziune, dar în zona de mare evaziune sunt mai puțini, dar cu sume mai mari. Acolo trebuie să ne axăm”.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.