LIVE TEXT Confruntare electorală televizată între Victor Ponta și Klaus Iohannis

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, și candidatul ACL, Klaus Iohannis, au o confruntare electorală televizată marți seară la Realitatea TV. Agenția Națională de Presă AGERPRES și JURNALMM transmite LIVE TEXT de la această dezbatere dintre cei doi candidați calificați în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
UPDATE 22 / Ponta lui Iohannis: Sunteți doar o poleială a domnilor Rațiu și AntonescuCandidatul PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a afirmat, la finalul dezbaterii televizate cu contracandidatul său, Klaus Iohannis (ACL), că acesta este doar o poleială a lui Ion Rațiu și Crin Antonescu, iar pe interior este Traian Băsescu.”Nu, pentru că sunteți doar o poleială a domnilor Rațiu și Antonescu, în interior sunteți Traian Băsescu”, i-a răspuns Ponta lui Iohannis, care l-a întrebat dacă poate conta pe votul său în contextul în care a declarat că în tinerețe l-a votat pe liberalul Ion Rațiu, iar în 2009 pe candidatul PNL Crin Antonescu.

UPDATE 21 / Victor Ponta: Am candidat pentru a duce la bun sfârșit proiectul USL

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a declarat că a candidat la alegerile prezidențiale pentru a duce la bun sfârșit proiectul USL.

UPDATE 20 / Klaus Iohannis: Proiectul de la Roșia Montană nu poate să continue

Proiectul de la Roșia Montană nu poate să continue, este o privatizare eșuată, nu e un proiect care garantează că sunt protejate comunitățile, mediul și trebuie abandonat și reluată discuția, a declarat candidatul ACL, Klaus Iohannis.

UPDATE 19 / Victor Ponta: România trebuie să exercite un rol important pentru prietenii din regiune România trebuie să exercite un rol important pentru prietenii din regiune, în special pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia, dar și pentru Serbia și celelalte țări din Balcanii de vest, a declarat candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta. „Trebuie să fie prieteni și parteneri ai noștri, pentru că România este un exemplu pentru aceste țări — adică integrare în UE, integrare în NATO”, a explicat Ponta.


UPDATE 18 / Klaus Iohannis: Mă îngrijorează semnalul tras de FMI

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, s-a declarat îngrijorat cu privire la semnalul tras de FMI referitor la evoluția economiei din țara noastră. „Mă îngrijorează, nu este primul semnal tras de afară. (…) Sunt foarte îngrijorat de anul 2015”, a spus Iohannis.

UPDATE 17 / Victor Ponta: Cu mine președinte, Tăriceanu-premier, vom fi cea mai performantă economie în regiune

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a declarat că dacă el va fi președinte, iar Călin Popescu Tăriceanu va fi premier și USL-ul refăcut va fi la guvernare, România va fi cea mai performantă economie din regiune, adăugând că în prezent țara noastră înregistrează o inflație de 1,5%, cea mai mică din ultimii 25 ani.

UPDATE 16 / Klaus Iohannis: Garantez că nu se vor tăia pensiile cât sunt eu președinteIndexarea pensiilor, care acum este vândută ca o majorare a pensiilor, este obligatorie prin lege, a declarat marți seara candidatul ACL, Klaus Iohannis, care a dat asigurări că nu va tăia pensiile dacă va ajunge la Cotroceni.”De ce ați mințit pensionarii că le tai pensiile, domnule Ponta? Vreau să fiu președintele României, să avem o economie funcțională, când vom avea guvernul PNL. Să avem o economie funcțională scoasă din recesiunea băgată de Guvernul Ponta. Indexarea pensiilor este obligatorie prin lege, nu vi se face un favor, dragi pensionari, Guvernul este obligat. Vom avea o economie care funcționează cu guvern PNL, iar pensiile vor crește. Garantez că nu se vor tăia pensiile cât sunt eu președinte. (…) V-au trimis prin poștă, dragi pensionari, că eu voi tăia pensiile. A fost o campanie mizerabilă. Ați crezut că poștașul vă aduce o înștiințare, a fost o minciunică”, a spus Iohannis, la Realitatea Tv.
UPDATE 15 / Victor Ponta: Anul acesta ne înscriem sub 2% deficit

Candidatul PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta, a afirmat că bugetul consolidat a încasat anul acesta 176,4 miliarde de lei și a cheltuit 175,88, cu ceea ce va cheltui până la sfârșitul lui 2014, astfel că ne înscriem sub 2% la deficitul bugetar, iar în 2015 și 2016 nu trebuie să creștem nicio taxă dacă nu se adoptă alte măsuri. El a subliniat că în 2015 deficitul bugetar ar trebui să fie la 1,4%, conform previziunilor Guvernului, ceea ce înseamnă respectarea obligațiilor asumate de țara noastră față de Uniunea Europeană.
UPDATE 14 / Klaus Iohannis: Parlamentarii ACL sunt dispuși să voteze la vedere ridicarea imunității

Parlamentarii Alianței Creștin-Liberale sunt dispuși să voteze la vedere pentru ridicarea imunității aleșilor din Legislativ, a declarat candidatul ACL, Klaus Iohannis.”Parlamentarii ACL vor vota pentru aceste modificări legislative, vor vota cu dragă inimă și pe schimbările pe Constituție care sunt agreate în Comisie, iar în ce privește încuviințarea toți parlamentarii ACL sunt dispuși să voteze la vedere și susțin aceste proceduri. (…) Noi suntem de acord să se ridice imunitatea celor care sunt vizați sau să se încuviințeze arestarea sau urmărirea penală”, a spus Iohannis.

UPDATE 13 / Victor Ponta: Efortul de a combate corupția e necesar pentru România

Există corupție în toate partidele politice iar efortul de a combate corupția e necesar pentru România, a declarat candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.”Doi ani și jumătate, ca prim-ministru, bugetele alocate și legislația ne-au făcut să avem rezultate (anticorupție — n.r.)”, a adăugat el, susținând că spre deosebire de Klaus Iohannis care doar vorbește cu privire la acest subiect, pe el reprezintă faptele, amintind că în mandatul său de ministru interimar la Justiție a fost numită Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA, iar Guvernul său a susținut numirea judecătoarei Liviei Stanciu la președinția Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Victor Ponta a afirmat și că fenomenul corupției trebuie combătut indiferent de partidul în care se manifestă, arătând că e prezent în toate formațiunile politice și este un lucru bun pentru România faptul că procurorii DNA își fac treaba în acest sens. El a adăugat că Iohannis ar trebui să îi ceară, după emisiunea televizată, senatorului Tudor Chiuariu să plece din PNL și senatorului Akos Mora să își dea demisia din Parlament, dar și șefului său de campanie, liderul PDL, Vasile Blaga, fost șef de campanie al lui Traian Băsescu, să meargă la DNA și să dea informații cu privire la contractul EADS.
UPDATE 12 / Klaus Iohannis: În istoria PSD avem un prim-ministru condamnatCandidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat că în istoria PSD există un premier condamnat, arătând că nu este cazul ca premierul Victor Ponta să-i numere pe cei membrii PNL cu probleme penale.”Președintele Consiliului Județean Constanța, președintele Consiliului Județean Mehedinți și încă câțiva alții sunt unii dintre respectabilii PSD-iști care au probleme cu legea, sunt cercetați și condamnați pentru unele fapte de corupție. Dacă mergem în istoria PSD avem și un prim-ministru condamnat. Nu cred că este este cazul ca domnul Ponta să-i numere pe cei din PNL cu probleme”, a spus Iohannis.El a afirmat că în ce privește evenimentele politice din vara anului 2012, CCR a analizat această situație și a constatat că procedurile au fost legale. „Să lăsăm analiștii să dezbată această chestiune”, a adăugat candidatul ACL.
UPDATE 11 / Klaus Iohannis: Trebuie schimbată Constituția

Trebuie schimbată Constituția, care este una care nu satisface nevoile anului 2014, a declarat candidatul ACL, Klaus Iohannis. „Aici lucrurile sunt clare. E nevoie de o îmbunătățire a legislației”.

UPDATE 10 / Klaus Iohannis: Voi garanta independența justiției și statul de drept

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat că în calitate de președinte va garanta independența justiției și statul de drept.

„În ce privește ANI, DNA, unele lucruri au mers bine, altele prost. Lucrurile care au mers bine: independența justiției și consolidarea statului de drept. DNA a dus noi cazuri de corupție la lumina zilei și bine au făcut. În ce privește ANI, sunt de părere că trebuie îmbunătățit mersul lucrurilor, avem legislații care nu sunt compatibile, sunt legi care se contrazic”, a spus Iohannis.

„Voi cere să renunțăm la o imunitate totală a imunității președintelui”, a adăugat Iohannis. „În Parlament este nevoie de o schimbare a regulilor. Parlamentarii nu pot fi anchetați pentru că PSD s-a hotărât să fie împotriva anchetării unor parlamentari”, a mai spus candidatul ACL.

UPDATE 9 / Klaus Iohannis: În comisia de reviziure a Constituției, PSD s-a opus votului prin corespondență

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a afirmat că PSD s-a opus votului prin corespondență și votului electronic în Comisia de revizuire a Constituției.

„În comisia care se ocupă de revizuirea Constituției s-a discutat de chestiunea votului prin corespondență și votul electronic și PSD a fost ferm împotrivă”, a spus Iohannis, adăugând că a citit stenogramele în acest sens.

El l-a rugat pe Ponta să nu-l mai întrerupă. „Ați venit și vă simțiți ca în ședința de Guvern? Cu cine vă credeți, cu biroul dumneavoastră? V-aș ruga un minim respect dacă îl mai aveți”, a spus Iohannis.

UPDATE 8 / Victor Ponta: Susțin votul prin corespondență și votul electronic

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a declarat că este un susținător al organizării votului prin corespondență și a votului electronic până în 2016, precizând că o astfel de lege ar trebui aprobată cu șase luni înainte de data alegerilor, conform prevederilor constituționale cu privire la modificarea legislației electorale.

UPDATE 7 / Klaus Iohannis: Când voi fi președinte, voi face vizite și la Chișinău și la Cernăuți

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a afirmat că nu a fost niciodată la Chișinău sau la Cernăuți, dar că după ce va deveni șef al statului va merge în cele două orașe.

„Încă nu se află pe teritoriul României, cândva au fost pe teritoriul României Mari. Chișinău se află în Republica Moldova, iar Cernăuți în Ucraina, dar când voi fi președinte voi face vizite și în Chișinău și în Cernăuți”, a spus Iohannis.

UPDATE 6 / Victor Ponta: Românii din afară au condiții stimulative să se întoarcă

Condițiile pe care Guvernul le oferă românilor din diaspora — Prima casă, Prima mașină, condiții pentru începerea unei afaceri — cei care se întorc o pot face în condiții stimulative, a declarat candidatul PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta.

„Fapte așteaptă oamenii din diaspora. E greu din opoziție să faci secții de votare, am trimis voluntari cu formulare, nu era treaba noastră, era a dumneavoastră”, a răspuns candidatul ACL, Klaus Iohannis. „Domnule Ponta, sunt într-un fel impresionat că ați reușit pe lângă toate lucrurile pe care trebuia să le faceți în calitate de prim-ministru, ați găsit suficient timp pentru plimbări în Europa. Pe banii cui v-ați dus acolo, la plimbare în Europa, în Italia?”, a întrebat Iohannis.

Ponta a răspuns că pentru vizita în Italia nu au fost folosiți bani publici, ci ai PSD. Candidatul PSD-UNPR-PC a arătat că a vizitat recent atât Republica Moldova, comunitățile românești din Cernăuți, Italia și Spania, întrebându-l pe Iohannis dacă s-a preocupat în campanie să meargă să vorbească cu reprezentanții acestor comunități.

UPDATE 5 / Iohannis către Ponta: Miile de români din diaspora care nu au votat vă contrazic

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a afirmat că oamenii care și-au sacrificat ziua liberă pentru a vota, nu au fost lăsați să își exprime acest drept.

„Dumneavoastră răspundeați de organizarea acestor alegeri. Faptele vă contrazic. Miile de români care nu au votat vă contrazic”, i s-a adresat Iohannis contracandidatului său, premierul Victor Ponta.

UPDATE 4 / Victor Ponta: Orice schimbare legislativă între cele două tururi, motiv de anulare a alegerilor

Conform Comisiei de la Veneția și Curții Consituționale, orice schimbare legislativă între cele două tururi este considerată motiv absolut de anulare a alegerilor, a declarat premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC.

UPDATE 3 / Victor Ponta: Peste o sută de reprezentanți ai ACL au lipsit din birourile secțiilor de vot în străinătate

Un număr de 132 de reprezentanți ai ACL au lipsit din birourile secțiilor de vot din străinătate la primul tur, motiv pentru care acum Ministerul Afacerilor Externe a fost nevoit să suplimenteze personalul care supraveghează alegerile în străinătate, folosind bani publici, a declarat candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

UPDATE 2 / Klaus Iohannis: Alegerile în diaspora au fost organizate „execrabil”

Alegerile desfășurate în secțiile de votare diaspora au fost organizate „execrabil”, a declarat candidatul ACL, Klaus Iohannis la dezbaterea cu contracandidatul său din partea PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

„Ați suprimat dreptul la vot al cetățenilor din diaspora. Am teancuri de e-mailuri de la cetățeni din diaspora care nu au putut să voteze. Aceste lucruri trebuia să le prevedeți, cum s-a întâmplat și în alți ani. Mii de oameni au rămas afară seara, au fost bruscați de polițiile altor state. Dumneavoastră trebuia să demisionați, nu domnul Corlățean, care a fost trimis acasă așa, ca să detensionați lucrurile”, a afirmat Iohannis.

UPDATE 1 / Victor Ponta: Românii din afara țării vor putea să voteze duminică

Românii din diaspora vor putea vota duminică, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, a dat asigurări candidatul PSD-UNPR-PC la Președinție, Victor Ponta, adăugând că prin măsurile prin care MAE și BEC le-au luat, la care se adaugă alocări suplimentare de fonduri, toți românii din afara țării care vor dori să voteze, vor avea această posibilitate.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.