Liviu Dragnea: Nu am discutat cu PP-DD intrarea la guvernare

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat că discuțiile purtate cu liderii PP-DD nu au vizat intrarea acestui partid la guvernare, ci doar o colaborare locală.

„Ținem cont foarte mult de părerea celor de la UDMR. (…) Sigur că fiecare opinie (a partenerilor de guvernare — n.r.) contează, dar noi nu am ajuns la negocieri cu PP-DD pentru intrarea la guvernare. Ar fi bine să fie mai calmi toți. Eu înțeleg nemulțumirea (UDMR — n.r.), dar e drobul de sare. Noi nu am discutat cu PP-DD intrarea la guvernare, ci am avut o primă discuție să vedem dacă putem realiza o colaborare în primul rând în plan local și, se pare, că nu sunt semne foarte bune. Avem la Cluj probleme, avem la Brașov probleme. Am văzut declarații și la Gorj”, a spus Dragnea, marți, la Senat.

El a adăugat că în timpul primei runde de discuții cu PP-DD nu au fost impuse condiții, ci doar au fost exprimate domeniile în care ar putea fi posibilă o colaborare cu PP-DD, adăugând că problemele înregistrate ulterior în teritoriu au ridicat deja semne de întrebare social-democraților.

„Primul domeniu foarte important pentru noi îl reprezintă autoritățile locale. Nu putem să mergem din groapă în groapă în județe privind colaborarea în autoritățile locale și să continuăm discuțiile pe celelalte paliere. Asta este problema. (…) Faptul că ceea ce am convenit la București în unele județe nu se poate realiza ne pune mari semne de întrebare în privința unei colaborări care să se materializeze în niște majorități funcționale în județe. Dacă unul dintre principalele puncte de negociere nu poate fi realizat, nu le putem discuta în mod serios pe celelalte”, a afirmat acesta.

Dragnea a punctat faptul că pentru PSD nu este „vitală” cooperarea cu PP-DD, însă aceasta ar putea duce la evitarea unor situații de blocaj în ce privește activitatea autorităților locale.

„Nu este vitală (colaborarea cu PP-DD — n.r.). Interesul nostru este pentru autoritățile locale. Dacă nu facem majorități cu PP-DD, sigur nu o să moară niciun primar, niciun președinte de Consiliu Județean, dar pentru comunitățile respective este important ca o instituție publică locală să nu fie sfâșiată. Sunt proiecte care trebuie aprobate prin ședință de Consiliu Județean. (…) Încercăm să evităm blocajele”, a spus liderul social-democrat.

Dragnea a reiterat faptul că, în ciuda problemelor din teritoriu, va exista zilele următoare o nouă rundă de discuții cu liderii PP-DD.

„În acest moment o să mai avem o întâlnire cu cei de la PP-DD nu știu când. Nu excludem nimic, nu am avansat în niciun fel, nu am decis nimic. A fost o singură întâlnire. (…) Nu vrem să închidem discuțiile cu cei de la PP-DD”, a mai spus Dragnea, precizând că partenerii de guvernare nu au cerut social-democraților să renunțe la negocierile cu PP-DD.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marți că, în opinia sa, cooptarea PP-DD la guvernare ar reprezenta un „dezastru” din punct de vedere al imaginii Cabinetului Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.