Liviu Dragnea, vicepremierul României: ”Nu avem un plan B pentru turul II de scrutin!”

Prezent în Maramureș, vicepremierul României și ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), Liviu Dragnea a fost extrem de categoric cu privire la așteptările Alianței Electorale PSD-UNPR-PC, precum și a partenerilor de la PLR, PP-DD, PRM, pentru turul II de scrutin al prezidențialelor, unde se vor înfrunta Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Întrebat dacă s-a luat în calcul și varianta pierderii acestor alegeri, președintele executiv al PSD a fost ferm: ”Nu există un plan B, nu avem un plan B. Când intri într-o competiție electorală, mai ales una de asemenea anvergură, intri pentru a câștiga. Nu te gândești la varianta că ai putea pierde.

Dacă vrei o campanie eficientă îți alegi un obiectiv, iar țelul tău este să îl atingi”, a conchis viceprim-ministrul României, Liviu Dragnea, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul PSD Maramureș din Baia Mare. Alături de ministrul MDRAP s-au aflat Gabriel Zetea, vicepreședinte al Consiliului Județean Maramureș și președinte al filialei județene a PSD, precum și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, coordonatorul județean al campaniei electorale PSD-UNPR-PC  în Maramureș.

Liviu Dragnea: ”Victor Ponta îl va aștepta patru zile pe Klaus Iohannis la toate cele patru televiziuni, pentru dezbateri reale și constructive pentru România”

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al MDRAP a arătat că a dorit să vină în Baia Mare pentru o discuție cu activul de partid în ceea ce privește strategia care trebuie adoptată în acest tur doi al alegerilor prezidențiale. ”Am fost în Baia Mare înainte de campania electorală, am venit în timpul campaniei și voi veni și după această campanie. Am venit pentru a discuta cu colegii mei despre ce avem de făcut în următoarele zile, să mă asigur că au înțeles ce se întâmplă în Transilvania, să fiu sigur că ceea ce am vorbit la București se implementează aici în relația cu băimărenii, cu maramureșenii.

Am convingerea că Victor Ponta va lua mult mai multe voturi și aici, iar în turul II și va ieși pe primul loc. Să reținem faptul că, după 16 noiembrie, vine ziua de 17 noiembrie, de 18 noiembrie, vin alte zile, luni și ani în viitor. Oamenii vor rămâne cu aceleași probleme, țara va rămâne pe loc, oamenii din rural și urban vor continua să trăiască cu speranța de mai bine, cu dorința unui loc de muncă. Ceea ce vrem noi este să nu mai trăim într-o țară dezbinată. Așa cum au făcut în 2004 și în 2009 cei din spatele lui Băsescu, repetă acum strategia murdară de dezbinare din spatele lui Klaus Iohannis. Duc o politică de dezbinare, de ură între românii din țară și cei din afară, între tineri și bătrâni, între muncitori și pensionari, între cei care lucrează la stat și cei care lucrează la privat. Nu e simplu să arunci semne de dezbinare în Transilvania, să îi faci pe cei de aici să se uită cu ură la cei din sud. Noi ne uităm cu dragoste spre Ardeal, spre Republica Moldova, spre întreaga națiune. Nu trebuie să lăsăm ura să ne dezbine în interiorul țării și, tocmai de aceea, Victor Ponta, candidatul pentru președenție al Alianței Electorale PSD-UNPR-PC, are un mesaj de unitate pentru toți românii. Încercăm, pe mai departe, să-l convingem pe dl Iohannis să vină la dezbaterile televizate, deși am aflat că nu dorește acest lucru. Patru dezbateri înseamnă mai mult decât una, iar Victor Ponta îl va aștepta în fiecare zi, de luni până joi, la toate cele patru televiziuni la care și-a anunțat prezența pentru a-și prezenta programul pentru țară. Nu vorbim despre câștigarea unei comune, vorbim despre omul care vrea să conducă această țară.

Cel care este conducătorul suprem al armatei, cel care răspunde de integritatea României și imaginea statului în extern, cel care  vrea să conducă destinele tuturor românilor. Și ar fi normal să fie dezbateri între cei doi candidați, pentru ca românii să poată să aleagă. Mai mult, Klaus Iohannis are câteva întrebări la care încă așteptăm răspuns, iar aici ne referim la traficul de copii, pe care nu l-a justificat clar niciodată, la cum a ajuns să dețină șapte case, dar mai ales de ce nu a onorat cu eșarfa tricoloră ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, de ce nu respinge susținerea extremistului Laszlo Tokes?

Opinia în Transilvania începe să se schimbe despre Victor Ponta, care va câștiga aceste alegeri, iar în restul țării credința în el se întărește. Noi nu am avut și nu avem o campanie zonală sau regională, adoptăm o campanie națională, unitată, cu un mesaj al unui președinte care-și dorește să unească toți românii, după 10 ani de dezbinare”, a încheiat vicepremierul României, Liviu Dragnea.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.