Liviu Pop are o veste proastă pentru profesori

Profesorii primesc salariile cu întârziere luna aceasta. Profesorii îşi primesc lefurile în 12 sau 15 Ianuarie 2018 pentru că de acum înainte plata se va face prin intermediul inspectoratelor şcolare.

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a anunţat marţi că şcolile au primit înştiinţare de amânare a datei de salariu, ea solicitând public ca salariile profesorilor să fie plătite la timp.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a confirmat că toți angajații din învățământ vor primi în 12 sau 15 Ianuarie 2018 salariile aferente lunii Decembrie 2017.

„În conformitate cu ordinul MFP 86/28.01.2005 completat cu ordinul MFP nr 398/7.03.2017 data de plată a salariilor pentru Ministerul Educației Naționale și unitățile finanțate de acesta este 14 a lunii curente, pentru luna precedentă.

Potrivit OUG 90/2017 s-a aprobat că plata salariilor pentru personalul din unitățile de învățământ se va face din bugetul Ministerului Educației Naționale.

Prin legea 2/2018- Legea bugetului de stat pe anul 2018, sumele pentru plata salariilor personalului din unitățile de învățământ au fost aprobate în bugetul MEN. Începând cu luna ianuarie MEN va transfera lunar către inspectoratele școlare, iar apoi acestea către școli, sumele pentru plata salariilor.

Fac precizarea că și până în prezent au fost finanțate din bugetul MEN anumite categorii de cheltuieli pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat, respectiv pentru examenele naționale, naveta elevilor și bursele elevilor”, a scris Liviu Pop pe pagina de Facebook.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.