Liviu Pop, primul maramureșean care a semnat petiția pentru intrarea României în Schengen

popSenatorul PSD Liviu Pop a fost primul maramureșean care a semnat petiția “România cere Schengen”, inițiată de PES Activists România.

Potrivit senatorului Liviu Pop, aderarea României la spațiul Schengen rămâne unul dintre principalele obiective politice, economice și sociale ale Guvernului din care face parte.

Totodată, Liviu Pop a subliniat că țara noastră a îndeplinit toate condițiile și obiectivele asumate pentru intrarea în Schengen.

“Atât în calitate de senator cât și în cea de ministru delegat pentru Dialog Social, îmi reafirm convingerea că România a demonstrat în ultimii ani că merită să facă parte din Schengen, că reformele din Justiție au fost serioase, iar în acest moment nu cred că există argumente care să amâne aderarea la Schengen”, a declarat Liviu Pop.

În acest context, senatorul PSD de Maramureș a atras atenția asupra faptului că refuzul statelor membre de a susține intrarea României în Schengen este o formă de discriminare, iar aceasta trebuie să înceteze.

“Doar uniți putem fi puternici, doar uniți putem reprezenta o voce puternică la nivelul Europei”, a conschis Liviu Pop.

Informații de background:

Beneficiile aduse de intrarea României în Schengen:

– Libertate deplină de circulație. Se desființează frontierele dintre România și celelalte state din Spațiul Schengen. Vom circula dintr-o țară în alta fără să mai prezentăm actele de identitate la frontieră, evitând astfel aglomerările specifice. Granițele vor putea fi trecute liber, fără controale, acestea rămânând doar din punct de vedere administrativ. Trecerea dintr-o țară în alta s-ar face la fel de simplu precum o trecere între județele României.

– Avantaje economice majore. Desființarea frontierelor va însemna automat stimularea industriilor, a activităților economice, a comerțului etc. Exporturile românești vor fi stimulate, iar produsele din România nu vor mai fi blocate la vamă. Acest lucru va duce la creșterea activității firmelor, la apariția de noi locuri de muncă, la creșterea nivelului de trai.

– Securitate internă în colaborare cu celelalte state. Prin intrarea României în Schengen, se vor înființa în țară servicii transfrontaliere comune ale poliției, vămii și poliției de frontieră, rezultând o abordare mai complexă a luptei cu infractorii.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.