Lista celor 59 de ţări ai căror cetăţeni pot intra în Marea Britanie fără să stea 14 zile în izolare. Vezi dacă România  se află pe listă

Lista celor 59 de ţări ai căror cetăţeni pot intra în Marea Britanie fără să stea 14 zile în izolare. Vezi dacă România  se află pe listă

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

 ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Cetăţenii din 59 de ţări care vor merge în Marea Britanie şi Irlanda de Nord, începând cu 10 iulie, nu vor trebui să se autoizoleze timp de 14 zile, a anunţat guvernul de la Londra, transmit agenţiile internaţionale de presă.

România nu se află pe lista celor 59 de ţări. Lista a fost stabilită de autorităţile britanice avându-se în vedere evoluţia epidemiei COVID-19 din fiecare ţară şi criteriul reciprocităţii.

Călătorii veniţi din 18 state membre ale UE nu vor mai avea obligativitatea de a sta 14 zile în autoizolare după sosirea în Regatul Unit.

Această prevedere nu este, însă, valabilă pentru persoanele venite din state în care transmiterea coronavirusului este încă la cote ridicate, precum Suedia sau Portugalia.

Nici SUA, Rusia, China şi nici România sau Bulgaria nu se află pe lista celor 59 de ţări. Lista poate fi consultată la adresa https://www.gov.uk/guidance/coronavirus-covid-19-travel-corridors#travel-corridors-countries-and-territories-exemption-list.

MAE român a precizat că autorităţile britanice au informat că, momentan, pentru cetăţenii români se menţin restricţiile existente la frontierele Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Astfel, începând cu data de 10 iulie 2020, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie sunt obligaţi să se autoizoleze timp de 14 zile.

Decizia executivului britanic a fost luată în baza recomandărilor experţilor de sănătate şi a specialiştilor epidemiologi, care urmăresc indicatorii referitori la COVID-19 din toate ţările, o nouă evaluare a măsurilor urmând a se face la sfârşitul lunii iulie.Sursa: romaniatv.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.