Localurile se închid devreme? Iată CUM petrec maramureșenii de la ei de acasă!

Recent, în urma numărului tot mai mare de cazuri pozitive de Covid-19 înregistrate pe teritoriul României, Guvernul a decis ca localurile și cluburile să se închidă la ora 23:00. De la această oră începeau faimoasele petreceri de noapte, așa că aglomerările de persoane nu puteau fi evitate. Ce se întâmplă, atunci, cu toată distracția? Dacă și tu plănuiai să mergi la o astfel de adunare, atunci vei fi fericit să afli că există o alternativă mult mai sigură: petrecerile acasă. 

Reînvierea party-urilor din apartamente, care dominau anii ‘90 în România, este tot mai discutată pe rețelele de socializare. Dacă ideea îți surâde și ție, însă te afli în dificultate cu organizarea ei, atunci nu îți face griji! Citește în continuare și descoperă tot ce trebuie să știi!

Iată ce să ai în vedere atunci când organizezi o petrecere la tine acasă!

  1. Grupurile de invitați

Nu întotdeauna toți prietenii tăi se vor cunoaște între ei. Și chiar dacă o fac, asta nu înseamnă că se plac reciproc sau că schimbă mai mult de 2 cuvinte când nu ești prin preajmă. De aceea, atunci când organizezi o petrecere în apartament, deci într-un spațiu restrâns, trebuie să ai grijă cum întocmești listele de invitați. 

Încearcă să chemi persoane care împărtășesc o pasiune comună, care se cunosc sau care, cel puțin, pot socializa pentru un timp. Nu vrei ca petrecerea ta să se transforme într-un câmp de luptă al opiniilor divergente. 

Rolul tău ca gazdă este, aici, foarte important. Asigură-te că nu neglijezi pe nimeni și că ai cel puțin o activitate de grup. Specialiștii în comunicare spun că majoritatea oamenilor tind să își amintească cel mai bine primele și ultimele 5 minute dintr-o petrecere. Adică, felul cum au fost primiți, ca impresie inițială, și cum au plecat, moment de revizuire al întregului eveniment.

De asemenea, după prima oră, oamenii tind să se organizeze în grupuri mici, intime. Pentru a evita disconforturile, acela este momentul când trebuie să inițiezi o activitate de grup precum un toast sau un joc în care să fie toți implicați. 

  1. Luminile și muzica

Un lucru vital în reușita unei petreceri este crearea unei atmosfere generale plăcute. Aspect neglijat de majoritatea, acesta este, de fapt, cel care determină, în mare parte, cât de bine s-au simțit invitații tăi. Două elemente trebuie să ai în vedere aici: muzica și luminile.

Ce muzică ascultă de regulă prietenii tăi? Ai grijă să mixezi cât mai multe melodii antrenante, care să scoată oamenii la dans, și te poți asigura că petrecerea ta va aminti de serile petrecute în cluburi. Nu uita să adaugi, totuși, și câteva melodii lente, pentru momentele când mâncați.

Dacă muzica nu este neglijată aproape la nicio petrecere, nu putem vorbi în aceiași termeni și despre lumini. Mulți uită complet că și acestea creează mai mult de 50% din întreaga atmosferă și se mulțumesc, ca atare, să lase pur și simplu becurile din casă aprinse sau, din contră, să le stingă. Niciunul dintre cazuri nu este, însă, unul fericit, căci este pierdută, astfel, chiar esența unei nopți din cluburi. De aceea, sursele de iluminare nu trebuie neglijate. 

Fie că vorbim de spoturi, de benzi cu leduri sau de proiectoare cu telecomandă, create special pentru astfel de ocazii, alegerea este a ta. Din fericire, le găsești pe toate într-un singur loc, pe Led-Zone.ro, astfel încât problema ta este rezolvată integral și rapid.

  1. Mâncarea și băutura

Nicio petrecere nu este completă fără băutură, asta se știe. Importantă este, însă, și mâncarea. În funcție de durata petrecerii trebuie să te hotărăști câte feluri de mâncare servești și când. Pentru o petrecere obișnuită de 3 ore sunt recomandate 3 feluri de mâncare, după cum urmează: în prima oră – aperitivele; în a doua – felul principal, iar în a treia – desertul. 

Trebuie să ții cont că, de obicei, după felul principal unii invitați vor pleca, în timp ce majoritatea vor rămâne până la desert. Mai sunt, însă, cazuri când petrecerea se extinde și după, într-un număr destul de mic de persoane. Pentru aceste momente, trebuie să ai pregătite câteva snacksuri rapide, precum chipsuri, alune sau altele de acest tip.

În ceea ce privește băutura, atât timp cât ții cont de preferințele invitaților care beau fie cocktailuri, fie bere sau vin în cantități mari, dacă ai o cantitate semnificativă din fiecare, ar trebui să fii în regulă. 

Chiar dacă este mai mult de muncă, să organizezi o petrecere acasă poate fi de două ori mai amuzant decât să mergi în club. Nu doar că poți invita prietenii cei mai dragi, cu care sigur te vei simți bine, dar fiind și într-un cadru mai restrâns și familiar, relaxarea va fi mult mai mare. În plus, dacă îi chemi pe câțiva în ajutor și pentru pregătirea petrecerii, vei descoperi că și acest moment este unul plin de distracție. Așadar, nu mai sta pe gânduri și încearcă și tu să fii gazdă pentru o noapte!Sursă foto: Unsplash.com   

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.