Locul 13 pentru “Clopul” baimarean la Red Bull Soapbox Race

Andrei Bizau, Adrian Vasile Creciun, Alexandru Liviu Iacob si Simion Bogdan Bizau, patru tineri din Baia Mare au adus traditia maramureseana in fata a 30,000 de spectatori, la prima editie Red Bull Soapbox Race din Romania.

Imbracati in straie traditionale si cu o masina artizanala sub forma de clop, tinerii au facut senzatie, interpretand atat dansuri, cat si muzica zonei pe care au reprezentat-o. Nici costumele nu au fost mai prejos – ei s-au imbracat in camasa alba, gatii, chimir lat la brau si…nelipsitul clop. 

Lor le-a revenit locul 13 din 51 de echipe care au luat startul pe Calea 13 Septembrie din Bucuresti.

Echipele au avut la dispozitie aproape 2 luni sa-si construiasca propria masina artizanala, nemotorizata. Astazi, in ziua cea mare, au reusit sa ne surprinda. Am vazut la start o copie fidela a Casei Poporului, la scara mai redusa, ce-i drept, porcul Ghita a fost adus la start inainte de Craciun, insa daca ai fi fost acolo, i-ai fi vazut si sania, si spiridusii prin intermediul echipei Santa’s Cabriolet.

Credeati ca la o astfel de competitie, a-ti realiza un prototip nu este deloc creativ? Va inselati – Volga, Militia, Helliberator (un tanc), masina din “aur de 24 K” a celor de la “Drumul spre pierzanie”, Dihorul negru sau The Panisher ne-au demonstrat ca nu este asa.

Masinariile in forma de animale s-au intercut si ele pe traseul de la Red Bull Soapbox Race – Iepurele si testoasa, Melcul Turbo sau Cotetoo-Mobilul au facut furori pe patru sau trei roti.

Personaje din desene animate, precum Familia Flinstone, Yogi Bear, Minionii sau Coiotul si Roadrunner (Coyotus & Pasaricus) nu aveau cum sa lipseasca.

Traditia romaneasca a fost reprezentata de Clop sau Voichita, iar la categoria “ce le place romanilor”, am avut Una cu de toate. Despre ce sa fie vorba? Despre o saorma, bineinteles, care aici a avut vreo 3 metri lungime si 80 kg…

Moby Dick a realizat cel mai bun timp, reusind sa parcurga traseul in numai 37,54 secunde. La polul opus s-a aflat Eva 1 punct 0, cu 155,75 secunde.

In cele din urma, primul loc le-a revenit lui Ionel si ai sai Canibali vegetarieni (Sorin Bobea aka ”Firfirica inima rea”, Mehrzad Moghazehi aka ”Ahmed tocana”, Ionut Ionascu aka „Ouabei”, Stefan State aka ”Canuta om sucit”). Ei au resit sa impresioneze juriul format din Ana Maria Branza, Mirela Bucovicean, Victor Nemes, Teo si Robert Kovacs si au acumulat 24 de puncte.

Locul doi a fost ocupat Zombie Mobil, echipa desprinsa parca dintr-un film horror, care a simulat o nunta zombie. Neamtu Daniel – Copilot si mireasa zombie, Radu Florin si Staicu Alin – Nuntasi Zombie si impingatori au adunat 25 de puncte.

Cea de a treia treapta a podiumului a fost ocupata de catre echipa The Panishers (Marius Onica, Bogdan Lazarescu, Florian Petcu si Cristian Radu), patru politisti care au reusit sa prinda hotul intr-un timp record – 30 de secunde si 35 de puncte acumulate in clasament.

Pe cei 400 de metri de traseu am avut 3,2 km de garduri de protectie si 4000 de baloti din paie, care i-au ajutat pe piloti sa nu iasa in decor.

Atmosfera a fost intretinuta de Pavel Bartos, DJ Onuc si Berti Panaiot.

Foto: Attila Szabo, Bogdan Buda, Doria Dragusin / Red Bull Content Pool

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.