Locul în care angajaţii sunt taxaţi cu 10% din salariu dacă pleacă doar cu 2 minute mai devreme. Regulile sunt foarte clare!

În Japonia lucrurile sunt bine definite. Programul de muncă trebuie respectat și nu se acceptă nicio abatere. Însă, se pare că nu toți știu asta căci mai mulți angajați și-au permis să plece de la job mai devreme cu două minute și au fost sancționați.

Locul în care angajaţii sunt taxaţi cu 10% din salariu dacă pleacă doar cu 2 minute mai devreme. Angajaţii au ales să plece anticipat de la job pentru că nu voiau să rateze autobuzul care-i putea duce acasă mai devreme.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Așadar, aceștia au plecat la ora 17.13 în loc de 17.15, când li se termina programul pentru a fi în stația de autobuz la 17.17. Dacă nu ar fi recurs la această metodă, oamenii ar fi trebuit să aștepte încă jumătate de oră până să vină următorul autobuz.

Conducerea a observat că printre cei care au plecat mai devreme de la serviciu se numără și o femeie de 59 de ani, în sarcina căreia se afla chiar gestionarea prezenței. Aceasta este bănuită că este cea care a avut inițiativa și cel mai grav fapt care i se reproșează este că a avut ideea falsificării cardurilor de prezență. Astfel, acești angajați care plecau mai devreme le lăsau cardurile colegilor lor rămași la serviciu pentru a fi pontați că pleacă la ora prevăzută în program.

Ca urmare, pentru că i-a făcut și pe alții să-i urmeze exemplul, femeia s-a trezit cu o reducere de 10 la sută a salariului timp de trei luni. Potrivit presei japoneze, banii economisiți de instituție prin această sancțiune echivalează cu 1.090 de euro.

Ceilalți salariați, inclusiv cei care au pontat cardurile de prezență în locul „chiulangiilor”, au primit doar avertismente.

Decizia a provocat indignare pe rețelele sociale, mai ales că unii dintre acești salariați veneau dimineața mai devreme la muncă, dar asta nu deranja pe nimeni. În acest caz, de ce nu sunt plătite și minutele suplimentare? au comentat utilizatorii rețelelor sociale.

Nu este însă prima dată când sunt date în Japonia astfel de sancțiuni aspre pentru fapte aparent lipsite de gravitate. În 2018, un funcționar public din orașul japonez Kobe a fost mustrat și amendat pentru a plecat în pauza de masă cu 3 minute mai devreme. Și pentru că s-a întâmplat de 26 de ori în șapte luni, șefii lui au organizat o conferință presă și au prezentat scuze cetățenilor, scria presa la vremea respectivă.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.