Lovitură dură pentru ANAF! Nu se va mai putea atinge de infractori! VEZI de ce…

Lovitură dură pentru ANAF! Nu se va mai putea atinge de infractori! VEZI de ce…

Legea prevenţiei, care ar trebui să fie aprobată de Guvern până 23 februarie, ar urma să fie un scut pentru firmele din România care încalcă legea şi sunt controlate de ANAF.

Potrivit acestei legi, firma găsită cu nereguli de Fisc are la dispoziţie o perioadă pentru a remedia erorile, iar dacă nu va reuşi, abia apoi va fi amendată. Astfel că agentul constatator nu va putea aplica sancţiunea contravenţională la prima constatare a unei fapte care constituie contravenţie. Acesta va încheia un proces-verbal prin care va aplica sancţiunea avertismentului, însoţită de un plan de conformare, cuprinzând aspectele care trebuie remediate şi termenul de conformare pentru fiecare faptă. Termenul de conformare nu poate fi mai mic de 7 zile lucrătoare.

Potrivit lui Liviu Rogojinaru, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, după expirarea termenului de conformare, organul de control are obligaţia să reia controlul. “În situaţia în care se constată că nu au fost respectate obligaţiile stabilite în planul de conformare, în termenul acordat, organul de control aplică sancţiunile prevăzute de actele normative”, a explicat acesta.

Conform legii prevenţiei, firma beneficiază de măsurile de prevenţie o singură dată pentru fiecare faptă care constituie contravenţie, într-un termen de 3 ani.

Ce nereguli sunt admise

Nu orice greşeală intră sub incidenţa legii prevenţiei. Din acest motiv, dacă aveţi o firmă cu angajaţi la negru sau pe care-i plătiţi sub salariul minim pe economie ori urmează să fie luate măsuri de executare silită împotriva firmei, nu veţi beneficia de legea prevenţiei. În schimb, dacă nu aţi afişat în mod vizibil denumirea unităţii, a codului unic de înregistrare la Registrul Comerţului, din care să rezulte obiectul/obiectele de activitate al/ale societăţii pentru care este autorizată să funcţioneze, precum şi afişarea şi respectarea orarului de funcţionare, veţi beneficia de legea prevenţiei, dar sancţiunea pentru această neregulă este între 1.000 la 10.000 de lei.

De asemenea, dacă nu aţi respectat prevederile legale privind înregistrarea de către angajator a demisiei, beneficiaţi de legea prevenţiei.

sursa:libertatea.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.