Lovitură pentru un fost senator PSD: 7 ani de închisoare cu EXECUTARE

Lovitură pentru un fost senator PSD: 7 ani de închisoare cu EXECUTARE

Lovitură dură încasată de un fost senator PSD. Judecătorii au decis să-l trimită în spatele gratiilor timp de cinci ani de zile. Decizia nu este însă definitivă. Cătălin Voicu a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de intervenţii la conducerea Electrica şi Electrica Serv pentru ca o firmă să primească preferenţial contracte. Pedepsa este contopită cu o alta, rezultând 7 ani. Decizia nu este definitivă, anunţă mediafax.

„Condamnă pe inculpatul Voicu Cătălin la pedeapsa principală de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificată. Constată ca fapta dedusă judecăţii este concurentă cu fapta pentru care acesta a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 7 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.877 din 01.06.2012 a ICCJ. Cntopeşte pedeapsa de 5 ani închisoare aplicată prin prezenta, cu pedepsele de 7 ani închisoare, respectiv 6 ani închisoare şi 1 an şi 2 luni închisoare, aşa cum au fost ele repuse în individualitate, inculpatul Voicu Cătălin urmând să execute pedeapsa principală cea mai grea, de 7 ani închisoare, la care se adaugă şi pedeapsa complementară, a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, lit. b C.p. 1969, pe o perioada de 3 ani de la data executării sau considerării ca executată a pedepsei principale.

Menţine măsură de siguranţă a confiscării dispusă faţă de inculpat cu privire la sumele de 200.000 euro şi 119.000 Ron. Menţine liberarea condiţionată pentru pedeapsa rezultantaă de 7 ani închisoare aplicata inculpatului. Admite acţiunea civilă formulată de S.C. Servicii Energetice Moldova S.A. şi obligă pe cei patru inculpaţi, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 5.284.893 lei (RON), echivalent a 1.391.339 euro, cu titlu de despăgubiri civile”, se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.