Luna plantării arborilor

În această perioada, Direcţia Silvică Maramureş a demarat  campania de împădurire „Luna plantării arborilor 2019”. Jandarmii maramureşeni au răspuns prezent demersului autorităţilor locale de a proteja mediul.

Azi, 5 aprilie a.c., Ocolul Silvic Şomcuta Mare a organizat o acţiune de  plantare puieţi, activitate la care efective de jandarmi au participat  alături de  silvicultori şi de elevi  din cadrul instituţiilor de învăţământ din localitatea Şomcuta Mare. Au fost plantaţi aproximativ 6000 de puieţi pe o suprafaţă de peste trei hectare de teren.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, a participat constant la astfel de acţiuni ce au ca scop protejarea naturii şi refacerea ecosistemului, prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, combaterea braconajului sau acţiuni de ecologizare.

Această acţiune are ca scop încurajarea plantării arborilor şi asigurarea protecţiei şi conservării fondului silvic şi a mediului. Copacii absorb dioxidul de carbon din atmosferă şi produc oxigen astfel că, prin participarea la asemenea acţiuni contribuim la îmbunătăţirea calităţii aerului.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.