Lunea Artelor : Dublă lansare de disc şi lansare de carte

Cel de-al treilea eveniment din seria Lunea Artelor, organizată de Teatrul Municipal Baia Mare şi în această stagiune, este dedicat iubitorilor de muzică şi poezie. Va fi, de fapt, un triplu eveniment, în cadrul căruia se vor lansa un volum de poezii – „O carte nouă”, de Sorin Poclitaru, apărut la Editura SMArt din Cluj-Napoca, precum şi două discuri: „Anii cei mai frumoşi”, al binecunoscutului folkist Vasile Mardare, respectiv „De dorul ochilor căprui”, al tinerei Ştefania Iacob. Manifestarea va avea loc luni, 29 septembrie, de la ora 19, la Teatrul Municipal Baia Mare.
Sorin Poclitaru este un poet din Gura Humorului, pamfletar şi realizator de emisiuni folk la radio Impact FM. A publicat peste 14 volume de poezii şi pamflete. Este preşedintele Asociaţiei Culturale „Folkul acasă în realitate” – F.A.I.R., om de afaceri, iniţiatorul şi finanţatorul mai multor festivaluri de muzică folk, cel mai de succes fiind „Folk Lung”, care a iesit din tiparele festivalurilor de folk clasice.
Vasile Mardare este născut în Botoşani şi trăitor în Timişoara. Fost membru al Cenaclurilor Totuşi Iubirea şi Flacăra, are 6 discuri editate de-a lungul carierei. Este compozitor şi textierul mai multor cântece ale sale, albumul „Anii cei mai frumoşi” fiind în totalitate scris şi compus pe versurile sale. Discul are 11 piese şi este produs de Mardare Media Music, în parteneriat cu Asociaţia Culturală FAIR. A avut multe colaborări cu grupul Orizont ’77 şi este susţinătorul mai multor proiecte ale Asociaţiei Culturale Transilvania Folk.
Ştefania Iacob, din Botoşani, are numai 16 ani şi a lansat deja primul disc folk, „De dorul ochilor căprui”, cuprinzând compoziţii proprii pe versurile poetului Sorin Poclitaru. Este deţinătoarea Trofeului „Tatiana Stepa” din cadrul festivalului cu acelaşi nume de la Mizil, precum şi deţinătoarea mai multor premii la diferite festivaluri de gen.
Intrarea va fi liberă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.