Lunea Artelor. Expoziţia de pictură „Grupul 7”

Teatrul Municipal Baia Mare şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord, Facultatea de Litere, specializarea Arte Plastice – Pictură organizează luni, 10 noiembrie 2014, de la ora 19.00, în Foaierul Teatrului, vernisajul expoziţiei de pictură „Grupul 7”. Participă cu lucrări studenţi din anul III, grupa a II-a: Kinga Veer, Anca Oros, Livia Ifrem, Alin Hereş, Silviu Gheţie, Alexandru Mihali şi Cristina Busuioc.

Fiecare dintre aceştia va expune câte două lucrări realizate în tehnica ulei pe pânză sau ulei pe carton, majoritatea creaţiilor fiind rodul muncii studenţilor în orele de atelier de la facultate. Tematica abordată este variată, în funcţie de preocupările şi personalitatea fiecăruia. Două dintre artistele în devenire, Kinga Veer şi Livia Ifrem, au beneficiat de o bursă de studiu în Belgia, acestea expunând creaţii din perioada respectivă.

Studenţii au mai expus împreună şi cu alte ocazii, dar strict în cadrul facultăţii. Unii dintre ei au mai expus, de asemenea, la Galeria de Artă a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Baia Mare, în cadrul evenimentului „Studio Studenţesc” (ediţiile 2013 şi 2014).

Expoziţia va fi prezentată de pictorul dr. Ioan Anghel Negrean, îndrumătorul de grupă al expozanţilor.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.