Lunea Artelor. Expoziţie personală de sculptură a artistului Olimpiu BUHAI

arteCel de-al treilea eveniment din cadrul programului artistic Lunea Artelor este o expoziţie de sculptură a unui tânăr dar interesant artist maramureşean. Olimpiu Nicolae Buhai, de loc din Ardusat, are 26 de ani şi a urmat Liceul de Arte Baia Mare, secţia Ceramică (promoţia 2008) şi Facultatea de Arte Plastice şi Design din Timişoara, secţia Sculptură (promoţia 2013). În perioada 2011-2012 a fost beneficiarul unei burse Erasmus la Trabzon, în Turcia.
Expoziţia din Foaierul Teatrului Municipal Baia Mare este prima „personală” a lui Olimpiu Buhai; acesta a mai avut lucrări în cadrul unor expoziţii de grup, printre care „Dialogul Artelor”, Timişoara, 2008, „Student Fest”, Timişoara, 2008, „Studio studenţesc”, Baia Mare, 2009 şi 2012, expoziţia de an de la Trabzon, Turcia, 2011 ş.a.
„„Nu am o temă anume pe care o caut sau care îmi stârneşte interesul, nici un material anume pe care îl prefer. Sunt pasionat de corpul uman şi, mai precis, de părţile anatomice. Îmi plac surrealismul, simbolismul, minimalismul, tind să cred că arta mea se situează undeva în această zonă. Îmi plac, de asemenea, instalaţiile, performance-urile, land artul, ceramica sculpturală şi cea conceptuală. Încerc, pe cât posibil, să păstrez materialul brut cât mai intact, intervenind doar acolo unde simt că este necesar”, mărturiseşte tânărul artist.
Vernisajul va avea loc luni, 26 mai, de la ora 19.
Lunea Artelor a adus, până acum, în faţa publicului care a trecut pragul Foaierului Teatrului Municipal Baia Mare, un recital de muzică clasică susţinut de elevi merituoşi ai Liceului de Arte şi un spectacol de dans cu cinci trupe de la Palatul Copiilor.
Intrarea la toate evenimentele din cadrul celui mai nou program artistic al Teatrului Municipal, Lunea Artelor, este liberă.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.