Lunea Artelor. Spectacolul de teatru lectură ”Dispariție la Senat” de Horia Gârbea

 

DISPLunea Artelor din data de 8 iunie va fi centrată pe un nou eveniment din seria spectacolelor de teatru lectură. După ce în cadrul „Regalului artelor” iubitorii teatrului au putut urmări piesa „Arca lui Giorgio” de Marian Ilea, iată că acum, la Festivalul de teatru de stradă, studio și spații neconvenționale „Exceptio”, ediția a III-a, Teatrul Municipal Baia Mare aduce în fața publicului o creație a dramaturgului Horia Gârbea. Este vorba despre spectacolul de teatru lectură „Dispariție la Senat”, care va avea loc în Sala Studio, luni, 8 iunie, de la ora 19. În distribuție: Wanda Farkas, Dana Ilie-Bărbosu și Alexandra Vanci. Spectacolul va fi precedat, de la ora 18,30, de lansarea cărții ”Integrala operei Shakespeare”, în traducerea lui Horia Gârbea și George Volceanov.

Sinopsis DISPARIŢIE LA SENAT

Un teatru al ambiguităţii, savuros, scris cu inteligenţă, care se învârte în jurul dialogului dintre trei femei plus Politiciana, pornind de la pseudoactivismul politic până la telenovele cu personaje care apar, înlocuiesc realitatea, creează paradoxuri, definind o lume în care ne învârtim, pe care zicem că o cunoaştem, cea a politichiei care porneşte de la Caragiale şi continuă până în prezentul românesc.

„Dispariţie la Senat” de Horia Gârbea îşi are rădăcinile în Caragiale cel actual şi se dezvoltă într-o cheie a absurdului de limbaj şi de situaţie. Doamna şi Baroana-cameristă trăiesc într-o lume în care realitatea îşi face loc cu greu.

Politiciana vine dintr-o lume a magmei politice a ultimilor ani, Doamna Venturi leagă cele două lumi (aberante, de altfel), le defineşte printr-un limbaj stâlcit cu cuvinte de împrumut apte (pe alocuri) să genereze comicul.

Personajul principal e absent. Doamnele îl plasează în diferite ipostaze, convenabile sau mai puţin convenabile, în funcţie de interes.

„Dispariţie la Senat” e o radiografie a lumii politice împreunată cu lumea telenovelei prezentului ÎN NUMELE UNEI VECHI PSEUDOBURGHEZII DEFUNCTE!

Finalul este unul deschis, dând frâu liber imaginaţiei.

Grig: Toată viaţa mi-am dorit să dispar şi să fiu altul… .”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.