MAE: Atenționare de călătorie-Calitatea apei mării pe litoralul bulgăresc

În continuarea informărilor de presă referitoare la calitatea apei mării litoralului bulgăresc, Ministerul Afacerilor Externe  informează cetățenii interesați asupra faptului că pe site-ul Inspecției Regionale de Sănătate – Varna a fost publicat un nou comunicat cu următorul conținut:

Foto: (c) Radu TUTA / AGERPRES ARHIVA

‘17.07.2014. În urma monitorizării obișnuite efectuată de către Inspecția Regională de Sănătate — Varna (IRS) la 14.07.2014, la probele de apă de mare din zona de îmbăiere „Plaja Ofițerească-Varna” s-a constatat că rezultatele răspund cerințelor pentru apele de îmbăiere (Ordinul 5 din 30 mai 2008 privind calitatea apelor de îmbăiere — Monitorul Oficial nr. 53 din 10 iunie 2008) la indicatorii ” Escherichia coli”  și „enterococi intestinali”.

Prin dispoziție a directorului IRS Varna a fost anulată  interdicția de îmbăiere în zona „Plaja Ofițerească-Varna”, începând cu data de 17 iulie 2014. Rezultatele analizelor la probele de apă de mare din celelalte zone de îmbăiere din Regiunea Varna răspund cerințelor pentru apele de îmbăiere (Ordinul 5 din 30 mai 2008 privind calitatea apelor de îmbăiere — Monitorul Oficial nr. 53 din 10 iunie 2008).’

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.