Magazine Auchan în benzinăriile Petrom

Retailerul francez Auchan va intra pe segmentul magazinelor de mici dimensiuni printr-un parteneriat cu Petrom, cea mai mare companie de distribuţie de carburant din România. În unele staţii Petrom vor apărea minimarketuri Auchan.

Petrom, cea mai mare companie de distribuţie de carburant din România va iniţia un program pilot împreună cu retailerul francez Auchan prin care în unele staţii de distribuţie de carburanţi vor apărea minimarketuri Auchan.

Proiectul pilot face parte din noua strategie a Petrom denumită 2021 +.”Strategia noastră este de creştere a experienţei prin parteneriate. Vrem să creştem oferta din staţiile noastre în parteneriat cu  Auchan”,  a declarat Mariana Gheorghe,  CEO Petrom, în conferinţă de presă.

Parteneriatul înseamnă că, de fapt, toată zona de magazin cu produse non petroliere dintr-o benzinărie va deveni un magazin Auchan în miniatură.

Gheorghe nu a putut preciza când va fi deschis primul astfel de magazin şi nici câte staţii vor fi vizate de acest parteneriat, spunând că este vorba doar despre un proiect pilot.

OMV Petrom operează 399 de benzinării sub brandul Petrom.

În ceea ce priveşte Auchan, retailerul francez operează în momentul de faţă 33 de hypermarketuri, ultima inaugurare având loc în 2015, la Braşov. Managementul companiei şi-a anunţat însă de mai mulţi ani interesul pe segmentul de proximitate, cu magazine mici, în acest sens vorbindu-se despre mai multe variante.

În 2016, spre exemplu, directorul general al companiei, Ionuţ Ar­deleanu preciza că retailerul vrea să se dez­volte accelerat pe segmentul magazinelor de proximitate, planul final urmînd a fi prezenţa naţională.

Un astfel de model de magazine de mici dimensiuni operate de grupul Auchan există şi în Franţa, unde brandul este A2Pas.

Brandul a apărut în anul 2011, magazinele având  suprafeţe de vâzare cuprinse între 200 şi 500 de metri pătraţi ce se adresează în special clienţilor din oraşe care vor să-şi facă rapid cumpărăturile uzuale lângă casă.

Sursa: economica.net

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.