Mai multe posturi titularizabile au rămas neocupate!

Joi şi vineri, la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” s-a derulat şedinţa publică de repartizare în vederea angajării cadrelor didactice pe perioadă nedeterminată. Deşi iniţial păreau prea puţine posturi titularizabile pentru candidaţii eligibili, 35% dintre acestea vor fi oferite suplinitorilor.

La şedinţa din 31 iulie au putut participa peste 400 de candidaţi care aveau minimum nota 7 atît la proba scrisă a examenului de titularizare (susţinută în centrul de concurs din Maramureş), cît şi la proba practică (inspecţia specială la clasă). Numai că, din cele 144 de posturi disponibile, doar 94 au fost ocupate. Surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş spun că cei mai mulţi profesori şi-ar fi dorit un loc de muncă în Baia Mare pentru a evita deplasarea spre unităţi aflate în colţuri îndepărtate ale judeţului.

La şedinţa de vineri, cînd erau aşteptaţi candidaţi ce au susţinut proba scrisă în alt judeţ, s-a prezentat un singur dascăl, dar care nu a îndeplinit condiţiile pentru a-şi adjudeca un post. Astfel, au rămas neocupate 50 de locuri care vor fi introduse în şedinţele publice din 4 şi 5 august, destinate suplinitorilor, adică celor care au obţinut note mai mari sau egale cu 5 la probe. 593 de cadre didactice din judeţ se pliază cerinţelor şi, astfel, vor putea fi angajate pe perioadă determinată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.