Management performant, activitate permanentă, eficiență  și responsabilitate  sunt  elemente definitorii pentru echipa SAJMM coordonată cu succes de jr. Ligia Micle! Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș cea mai eficientă instituție din domeniu

Management performant, activitate permanentă, eficiență  și responsabilitate  sunt  elemente definitorii pentru echipa SAJMM coordonată cu succes de jr. Ligia Micle! Serviciului de Ambulanță Județean Maramureș cea mai eficientă instituție din domeniu.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Maramureş este o instituţie publică cu personalitate juridică având ca scop principal acordarea la cel mai înalt nivel de calificare a asistenţei medicale de urgenţă prespitalicească şi a transportului medical asistat şi de asemenea acordarea consultaţiilor la domiciliu şi a transportului sanitar neasistat.

În condiţiile în care respectarea timpilor de la caz a echipajelor este o prevedere strictă din Legea nr. 95/2006, privind reforma în domeniul sănătăţii, managerul instituţiei, Jr. Ligia Micle a iniţiat toate procedurile pentru obţinerea aprobării din partea Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic aflată în subordinea Guvernului României şi din partea Ministerului Sănătăţii, necesare  înfiinţării a două substaţii noi de ambulanţă în judeţul Maramureş, respectiv în localităţile Ariniş şi Poienile de Sub Munte. Localitatea Ariniş este situată la 45 km de municipiul Baia Mare iar populaţia de aproximativ 17.000 locuitori din arealul de 25 de localităţi arondat actualmente substaţiei Ariniş era deservit de către echipajele de intervenţie din staţia Baia Mare, iar localitatea Poienile de sub Munte este situată în judeţul Maramureş la 120 km de Baia Mare, fiind localitate amplasată la graniţa cu Ucraina. Substația de ambulanţă din localitatea Poienile de sub Munte deserveşte un număr de aproximativ 30.000 de locuitori având arondate un număr de 8 localităţi care sunt desfăşurate pe un areal geografic întins şi foarte greu accesibil din cauza atât a stării drumurilor cât şi din cauza condiţiilor geografice a zonelor pe care sunt răspândite casele şi gospodăriile populaţiei.

Munca managerului jr. Ligia Micle și a echipei sale nu s-a oprit aici, a continuat prin  realizarea  tuturor demersurilor necesare pentru obţinerea  suportului financiar şi logistic pentru înființarea unei farmacii cu circuit închis care să respecte cerinţele legislative restrictive din acest domeniu. Astfel, la ora actuală, sunt în curs de finalizare a lucrărilor de realizare a spaţiului destinat farmaciei, urmând să se înceapă demersurile pentru obţinerea autorizării .

Pe fondul pandemiei s-au dispus realizarea tuturor paşilor necesari pentru asigurarea măsurilor necesare de protecţie, în special pentru personalul operativ de intervenţie şi de asemenea pentru protecţia personalului TESA. Au fost achiziţionate în regim de urgenţă toate echipamentele de protecţie medicală şi echipamente pentru decontaminare, necesare pentru întreg personalul şi s-a efectuat instruirea specifică pentru utilizarea acestor echipamente de protecţie şi pentru intervenţia la aceste tipuri de solicitări.Ţinând cont de contextul sus menţionat al situaţiei epidemiologice actuale, trebuie evidenţiat faptul că la ora actuală în cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş nu există persoane infectate sau care să prezinte simptomatologie specifică infecţiei cu COVID 19, fiind printre puţinele servicii de ambulanţă din ţară unde s-a reuşit această performanţă.

În luna iunie 2020 s-a efectuat un control al activităţii instituţiei de către Curtea de Conturi a României în urma căruia s-a certificat activitatea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş care a efectuat achiziţiile publice în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

În concluzie se poate afirma cu fermitate că la nivelul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş managerul Jr. Ligia Micle împreună cu conducerea instituţiei, cu personalul operativ de intervenţie şi cu personalul TESA, depun în permanenţă toate eforturile necesare în vederea acordării, în permanenţă, a asistenţei medicale publice de urgenţă în faza prespitalicească la un nivel ascendant de calitate şi performanţă pentru că întotdeauna pacientul este cel care contează: “TOTDEAUNA TUTUROR/  GATA PENTRU AJUTOR!”.

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.