Manifestări sportive supravegheate de jandarmi

Jandarmii maramureşeni vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor care vor fi prezenţi pe timpul desfăşurării  manifestărilor sportive ce vor avea loc şi în acest sfârşit de săptămână. Premergător şi pe timpul desfăşurării acestora, jandarmii vor executa activităţi specifice de prevenire a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive.

Sâmbătă, 08 aprilie a.c., între orele 09:00-11:30, Club Sportiv Electro Sistem Baia Mare, va organiza competiţia sportivă „Campionatul de parc oraş la orientare în alergare”. Această manifestare se va desfăşura în Parcul Municipal Regina Maria şi pe Câmpul Tineretului din Baia Mare.

De asemenea, sâmbătă după-amiază în intervalul orar 17:00-19:00, pe Stadionul Comuna Recea din localitatea Săsar, se va desfăşura meciul de fotbal dintre echipele A.S. Comuna Recea şi Metalurgistul Cugir, meci de campionat din Liga a III-a.

Solicităm participanţilor să manifeste înţelegere cu privire la  măsurile care vor fi asigurate cu acest prilej, atât în zona publică pe traseele de deplasare, în apropierea şi în zonele desfăşurării acestor manifestări, pentru ca acestea să aibă loc în condiţii optime de siguranţă.

Participanţii sunt rugaţi să  nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică, să acorde atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale, să solicite imediat intervenţia jandarmilor atunci când situaţia o impune. Au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.

Comercializarea băuturilor alcoolice în zona manifestărilor sportive este interzisă iar participanţii nu au voie să introducă în stadion sau în locurile de desfăşurare a acestor manifestări, băuturi alcoolice, materiale pirotehnice ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea persoanelor.

Este interzisă ameninţarea cu acte de violenţă faţă de forţele de ordine, ascunderea feţei cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii, este interzis refuzul de a părăsi imediat locul de desfăşurare, dacă măsura evacuării a fost dispusă de către personalul de ordine şi siguranţă sau de către forţele  de ordine.

Atunci când se constată că în urma producerii unor acte de violenţă este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi, când este pusă în pericol proprietatea publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelor unor astfel de acţiuni cu caracter ilegal.

Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.