Manifestaţie în Turcia în memoria fraţilor Kouachi!

frantaPeste o sută de persoane au participat vineri, în faţa unei moschei din Istanbul, la o manifestaţie în memoria fraţilor Chérif şi Said Kouachi, autorii unui atentat împotriva revistei satirice Charlie Hebdo, la Paris.

Reuniţi la apelul asociaţiei islamice radicale Platforma fraternă a susţinătorilor profetului, manifestanţii au desfăşurat un banner cu portretele fraţilor Kouachi şi al fostului lider Al-Qaida, Osama ben Laden.

De asemenea, ei au scandat „Dumnezeu este atotputernic” şi au purtat pancarte pe care scria: „Suntem toţi Kouachi”.

„Sunt 2 miliarde de musulmani şi nimeni nu a reacţionat. Totuşi, a venit ziua când, prin mâna lui Allah, două sau trei persoane i-au pedepsit şi i-au umilit pe aceşti necredincioşi. Acum toată presa occidentală şi necredincioşii ştiu că, în cele din urmă, musulmanii se vor răzbuna”, a declarat unul dintre organizatorii manifestaţiei, Bayram SamSam.

 Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi. El a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria şi de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia.

Revista Charlie Hebdo s-a remarcat de-a lungul timpului prin ironizarea Profetului Mahomed şi a altor elemente religioase, în principal islamice, publicaţia primind, ca reacţie, o serie de ameninţări teroriste.

Miercuri, publicaţia satirică a publicat pe prima pagină o caricatură cu Profetul Mahomed, reprezentat cu lacrimi în ochi şi ţinând o pancartă pe care scrie „Sunt Charlie”, slogan utilizat în semn de solidaritate după atacul care a vizat publicaţia franceză.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.