Maramureș/ 2 persoane trimise în judecată, în stare de arest preventiv pentru  trafic de influență și cumpărare de influență                

La data de 16.12.2021, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a 2 inculpați persoane fără calități speciale, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și cumpărare de influență.

Dosarul penal a fost înregistrat în baza sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul lunii septembrie 2021,  unul dintre inculpați ar fi primit de la cel de-al doilea suma de 3000 euro, în schimbul facilitării obținerii și înscrierii într-un buletin de analiză toxicologică, vizând pe fiul celui din urmă ( depistat anterior de către un echipaj de poliție în timp ce conducea un autoturism pe un drum public, sub influența băuturilor alcoolice) eliberat la nivelul Serviciului Județean de Medicină Legală Maramureș, a unei valori inferioare a concentrației de alcool în sânge, astfel încât acesta să evite tragerea la răspundere penală pentru fapta comisă.

În data de 23.11.2021, în același dosar penal, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș au desfășurat, sub coordonarea procurorului de caz și în baza ordonanțelor de delegare, 4 percheziții domiciliare. Cu ocazia perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri și înscrisuri despre care există suspiciunea că au legătură cu săvârșirea infracțiunilor de corupție de referință.

La data de 24.11.2021, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș a dispus măsura preventivă a reținerii față de cei 2 inculpați, iar în cursul zilei de 25.11.2021, au fost prezentați Tribunalului Maramureș, cu propunere de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile, admisă de instanță.

           Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, respectiv efectuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități ce nu pot, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.