MARAMURES: Autorităţile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ. Cod galben de ploi, vânt și ninsori viscolite

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi, vânt și ninsori viscolite. Trebuie ştiut faptul că avertismentul de cod galben este valabil de până sâmbătă, 16 decembrie, ora 14.00.

În acest interval se vor produce următoarele fenomene: ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă de munte. În intervalul menționat aria ploilor se va extinde în regiunile vestice, nord-vestice și parțial în cele centrale, iar vântul va avea temporar intensificări cu rafale de până la 55…65 km/h. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și a Carpaților Meridionali, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni.

În zona montană înaltă va ninge, iar vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.
Intensificări ale vântului se vor semnala și pe crestele din restul zonelor montane.

Codul galben afectează următoarele județe din nord-vestul țării: Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Bistrița Năsăud (parțial), Cluj (parțial).

De asemenea, vor fi afectate parțial și județele: Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița.

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

informează stirileprotv.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.