”Maramureș Balloon Fiesta – Maramureș plai cu zbor” 2019

În perioada 5 –  12 octombrie 2019 a avut loc cea de a șasea ediție a festivalului internațional ”Maramureș Balloon Fiesta – Maramureș plai cu zbor”, organizat de Asociația S.E.N.S., în parteneriat cu Consiliul Județean Maramureș, Aeroclubul României, Primăria Lăpuș, Primăria Târgu Lăpuș și Primăria Ieud.

Evenimentul a reunit două povești fermecătoare: viața tradițională a satului maramureșean și baloanele cu aer cald. Acțiunea s-a desfășurat în cea mai mare parte în Țara Lăpușului, zona zilnică de decolare fiind cuprinsă între Rogoz și Lăpușul Românesc. Ziua de joi, 10 octombrie 2019 a fost dedicată Țării Maramureșului, iar decolarea s-a făcut din zona mănăstirii din Ieud.

Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc duminică, 6 octombrie și a fost urmată de o petrecere câmpenească. Pe toată durata festivalului s-au desfășurat ateliere meșteșugărești, ateliere cu activități pentru copii, precum și un târg al meșterilor și producătorilor tradiționali. Timp de o săptămână, baloanele cu aer cald au plutit pe cerul Maramureșului, iar culorile de toamnă și peisajele spectaculoase ale zonelor survolate au oferit participanților o experiență fabuloasă. Organizatorii evenimentului s-au îngrijit ”să prindă în zbor” toate categoriile de vârstă. Astfel, adulții au avut parte de sesiuni de zbor liber, iar copiii s-au bucurat de sesiuni de zbor ancorat.

Festivalul internațional ”Maramureș Balloon Fiesta – Maramureș plai cu zbor” și-a propus și în acest an promovarea pe plan național și internațional a identității culturale a Maramureșului și a tradițiilor și obiceiurilor, atât de bine păstrate în vetrele satelor din acest colț de rai al României. Atât în Țara Lăpușului, cât și în Țara Maramureșului a avut loc acțiunea intitulată ”Harta comorilor vii”, care a însemnat un circuit de vizitare a locurilor și a oamenilor din Rogoz, Lăpușul Românesc și Ieud.

Consiliul Județean Maramureș a finanțat Festivalul internațional ”Maramureș Balloon Fiesta – Maramureș plai cu zbor” cu suma de 70.000 lei, conform HCJ 187 din 29 august 2019.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.