MARAMUREȘ: Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe drumurile publice din judet

Vremea a fost usor mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros si izolat la munte a nins. Vantul a prezentat intensificari in zona montana inalta. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus si Cavnic – 0 grade Celsius.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna pe drumurile publice din judet. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si umed. Cerul este acoperit, vizibilitatea in trafic este buna, iar vantul sufla moderat. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat si inprastiat 19 tone de sare pe DN 18 si DN 17C (in Pasul Gutai, Dealul Hera, Dealul Stefanitei si Pasul Prislop) pentru a preveni formarea poleiului, respectiv in zona podurilor si podetelor, unde curentii de aer favorizeaza aparitia poleiului. Stratul de zapada masoara 5 cm la Vf. Iezer, 2 cm la Cavnic, 1 cm la Targu Lapus.

Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost variabile. Fenomenele de iarna sunt inca prezente pe principalele cursuri de apa din judet. Gheata este prezenta la malurile raurilor Viseu, Vaser, Botiza, Mara, Iza, Lapus si Suciu. Se mentine podul de gheata pe raul Iza ( apa curge peste podul de gheata). Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.  Vremea va fi si astazi in judet mai calda decat normalul termic al perioadei.

Cerul va fi temporar noros. Pe arii restranse va ploua slab, iar la munte precipitatiile vor fi mixte. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 7 grade, iar cele minime intre -1 si 4 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.