MARAMURES: GREVA JAPONEZA la ANAF!

Membrii Sindicatului Finantistilor din Maramures – SindFinMM, angajati in cadrul Directiei Regionale a Finantelor Publice Cluj Napoca – Administratia Judeteana a Finantelor Publice Maramures impreuna cu alti colegi din cadrul AJFP Maramures, au decis sa se solidarizeze cu actiunile colegilor finantisti din tara.

Din respect pentru contribuabili si cu dorinta de a nu perturba activitatea acestora in raport cu institutia noastra, membrii SindFinMM, impreuna cu ceilalti colegi participanti, vor purta banderole albe pe brat, astazi, 04 mai 2017, pe parcursul intregii zile lucratoare.

Incepand de joia trecuta, mai multi colegi din tara (Buzau, Vrancea, Mehedinti, Arad, Timis, Dolj, Sibiu, Bacau, Galati, Focsani, Hunedoara etc.) au protestat spontan, zilnic,  fata de textul legii salarizarii unitare, care, in forma actuala, este inacceptabila,  continand neconcordante salariale majore,in special intre functiile de la nivel teritorial si cele de la nivel central, fara a se tine cont ca este vorba despre institutii care indeplinesc acelasi scop, au aceleasi atributii si functii.

Va redam mai jos cateva astfel de exemple :

– diferenta intre un consilier superior din ANAF si un consilier superior din teritoriu este de 2398 lei la incadrare;

– diferenta intre un sef serviciu ANAF si unul din teritoriu este de 4641 lei la salariul de incadrare cu tot cu sporuri;

– diferenta intre un Director General ANAF (Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili) si un Director General din cadrul Directiilor Generale Regionale ale Finantelor Publice  este de 5044 lei la salariul de incadrare cu tot cu sporuri;

– consilieri superiori din cadrul ANAF au salarii de incadrare mai mari decat sefii de birou din structurile teritoriale;

Drept urmare, Sindicatul Finantistilor din Maramures – SindFinMM, solicita urmatoarele:

  1. O APLICARE UNITARA A LEGII, FARA DISCRIMINARI, OBLIGATORIE conform Deciziei nr. 794/2016 a Curtii Constitutionale Romane !
  2. ACORDAREA A 25 DE CLASE DE SALARIZARE, DREPT COMPENSATIE PT INCOMPATIBILITATILE LEGALE impuse (un finantist nu are dreptul, conform legislatiei in vigoare, sa desfasoare nici o alta activitate legala producatoare de venituri in afara de raportul de serviciu, asa cum au posibilitatea cei din sectorul medical, din invatamant si alte ramuri socio-profesionale) !
  3. ELABORAREA SI ADOPTAREA UNUI STATUT SPECIAL AL FINANTISTULUI !
  4. Acordarea tichetelor de masa si a voucherelor de vacanta prevazute de legislatia in vigoare! FINANTISTII NU AU BENEFICIAT NICIODATA DE “TICHETE DE MASA” SAU VOUCHERE DE VACANTA, contrar a ceea ce crede, in mod eronat, opinia publica !
  5. DEBLOCAREA POSTURILOR VACANTE SI A CONCURSURILOR DE PROMO- VARE IN FUNCTIA PUBLICA, DREPT CONFERIT de Legea 188/1999 (Legea privind statutul functionarilor publici) si REFUZAT de catre angajator!
  6. DECONTARI LA TIMP PENTRU DEPLASARILE IN INTERES DE SERVICIU , IN VEDEREA COLECTARII VENITURILOR LA BUGETUL GENERAL CONSOLIDAT DE STAT – la ora actuala, finantistii sunt nevoiti sa isi autofinanteze deplasarile efectuate in interes de serviciu pentru colectarea imozitelor, folosind in mod frecvent autoturismele personale, in conditiile in care, decontarea se face partial si cu intarzieri de cateva luni !
  7. IMBUNATATIREA INFRASTRUCTURII INFORMATICE – peste 90% din calculatoarele pe care lucreaza finantistii maramureseni sunt achizitionate INAINTE DE ANUL 2005. De asemenea, programele informatice specifice functioneaza defectuos, intrucat serverele puse la dispozitie de ANAF sunt insuficiente si supraincarcate !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.