MARAMURES: Peste 1700 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, pe raza județului, în sistem integrat, 47 de misiuni. Cele 59 de efective angrenate au acționat pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru menținerea ordinii și siguranței publice și pentru respectarea măsurilor stabilite de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

S-a procedat la verificarea a peste 1700 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost identificate și sancționate contravențional patru persoane care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu. Acestea au fost introduse în carantină instituționalizată cu plata cheltuielilor aferente. În perioada executării misiunilor a fost depistată, identificată și sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura deplasării/liberei circulații și nu a deținut declarația pe propria răspundere.

Au fost aplicate, în context, 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 9595 lei pentru încălcarea prevederilor legale. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 166 de maramureșeni, din care în conformitate cu procedurile stabilite 165 de persoane au intrat în autoizolare la domiciliu, iar o persoană, la cerere, în carantină instituționalizată.

Atragem atenția persoanelor aflate în izolare la domiciliu să respecte măsura prevăzută de legislație.! Structurile de ordine publică și siguranță, dar și instituțiile abilitate dețin datele persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dar și locația declarată. Nerespectarea măsurii stabilite atrage sancțiuni contravenționale, dar și carantinarea instituționalizată cu plata cheltuielilor aferente.

Pe platforma națională de pregătire pentru situații de urgență www.fiipregatit.ro se pot consulta ghidurile COVID-19. Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.