MARAMURES: Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru descoperirea şi combaterea faptelor ilicite care se comit în domeniul contrabandei cu ţigarete, a comerţului cu produse agroalimentare şi pentru protejarea populaţiei împotriva unor fapte de comerţ ilicit.

Au fost efectuate controale la sediile a 18 societăţi comerciale şi au fost verificate 16 persoane fizice. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat două infracţiuni de contrabandă, o infracţiune de evaziune fiscală şi o infracţiune privind materialele pirotehnice. Astfel, au fost indisponibilizate 1 140 ţigarete, 700 grame tutun şi 44 materiale pirotehnice. În continuare poliţiştii efectuează cercetări în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârşirea infracţiunilor constatate.

În cadrul aceloraşi controale poliţiştii au aplicat mai multe sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depăşeşte suma de 13 000 de lei, au ridicat în numerar suma de 556 de lei şi au confiscat mai multe kg de cereale şi legume ce urmau a fi comercializate ilegal.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.