MARAMURES: Prima fabrică de textile medicale cu capital 100% românesc are în planul de afaceri producerea de măşti chirurgicale şi FFP2 la preţuri accesibile

Prima fabrică de textile medicale cu capital 100% românesc are în planul de afaceri producerea de măşti chirurgicale şi FFP2 la preţuri accesibile pieţei interne şi de calitate, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Grupului Taparo, Ioan Filip, eveniment la care a fost prezent şi premierul Ludovic Orban.

‘Noi, astăzi, producem 600.000 de măşti (zilnic – n.red.). Am început producţia acum două luni de zile, iar din momentul producţiei până acum, preţul a scăzut cu 50%. Astăzi, avem un preţ de 1,50 de lei bucata. Acum două luni, dar având în vedere şi stratul filtrant, a scăzut ca preţ, acum, putem să oferim un preţ mult mai bun. (…) Cred că prin investiţia pe care noi am realizat-o vom contribui la scăderea preţului pe piaţă.

Atât producătorii, cât şi importatorii din România ar trebui să-şi regleze preţurile în funcţie de piaţă. Planul de afaceri pe care l-am fundamentat, plan care a fost susţinut şi finanţat, are în vedere producerea tuturor straturilor necesare pentru producerea de măşti chirurgicale şi FFP2, a stratului textil pentru producerea de combinezoane, halate, dar şi a tuturor echipamentelor sanitare şi igienice pe care ni le propunem. E o investiţie mult mai mare şi obiectivul nostru nu a fost să producem măşti, obiectivul nostru a fost şi este a securiza producţia de măşti din punctul de vedere al cantităţii şi preţului’, a declarat Ioan Filip, preşedintele Grupului Taparo, din care face parte şi compania Techtex, specializată în producerea de măşti.

Compania şi-a propus să producă pentru piaţa internă până la sfârşitul lunii septembrie peste 35 de milioane de măşti lunar. Managementul companiei a decis să asigure accesul naţional la majoritatea echipamentelor de protecţie medicală şi igienă personală.

În cursul serii de vineri, premierul Ludovic Orban a vizitat în comuna Cicârlău şantierul noii hale de producţie unde urmează a fi amplasate tehnologii performante în producţia echipamentelor de protecţie, investiţie evaluată la 20 de milioane de euro.

Noua investiţie este susţinută printr-un credit asigurat de EximBank şi urmează a fi dată în exploatare în trimestrul IV al acestui an.

Premierul Ludovic Orban, însoţit de mai mulţi miniştri din Guvern, a vizitat, vineri, fabrica de echipamente şi producţie medicală Techtex din oraşul Târgu Lăpuş. Ca element de noutate, compania i-a prezentat premierului prima serie de măşti de protecţie destinate copiilor. AGERPRES

Ludovic Orban in vizita de lucru la firma Taparo din Târgul Lapus

Publicată de Jurnalmm Maramures pe Vineri, 29 mai 2020

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.