MARAMURES: Şcoala şi grădiniţa ÎNCHISE în Bîrsana luni şi marţi. Măsura de ULTIMA ORA luată de autoritățile locale!

MARAMURES: Şcoala şi grădiniţa ÎNCHISE în Bîrsana luni şi marţi. Măsura de ULTIMA ORA luată de autoritățile locale!

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile s-a decis şcoala din Bîrsana fie închisă luni (9 ianuarie) şi marţi (10 ianuarie), a hotărât primarul comunei Bîrsana cu majoritatea cadrelor didactice şi cu aprobarea ISJ MM .

VEZI:E PRAPAD: Marţi, posibil cea mai geroasă dimineaţă din această iarnă. Se vor înregistra -28 grade Celsius

„În atenția părinților și a elevilor
Având în vedere temperatura foarte scăzută, am hotărât de comun acord cu primarul comunei Bîrsana, cu majoritatea cadrelor didactice și cu aprobarea ISJ Maramures să amânăm începerea cursurilor până miercuri 11.01.2017.

În această perioadă se va face foc, astfel încât școala să fie pregătită pentru desfășurarea în condiții optime a cursurilor.”

Ministerul Educației Naționale solicită inspectoratelor școlare județene să monitorizeze situația unităților de învățământ din județele afectate de condițiile meteorologice nefavorabile, astfel încât deciziile privind suspendarea cursurilor să fie luate la nivel local cu maximă operativitate.

Până în acest moment, hotărâri în acest sens au fost luate în Capitală și în județul Ilfov, unde autorităţile locale împreună cu inspectoratele școlare au stabilit suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ în zilele de luni, 9 ianuarie și marți, 10 ianuarie.

Precizăm că eventualele decizii similare trebuie să ţină cont de evoluţia vremii şi de siguranţa elevilor şi a profesorilor, precum şi de asigurarea condiţiilor proprii desfăşurării orelor de curs. Inspectoratele şcolare judeţene vor colabora cu autoritățile locale și vor informa părinţii, elevii şi cadrele didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la susținerea sau suspendarea procesului didactic în perioada imediat următoare.

În învățământul superior, întreruperea temporară a activităţii rămâne exclusiv la latitudinea conducerilor universităților, în virtutea autonomiei universitare.

Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă tuturor studenţilor să consulte paginile web ale universităților în care studiază pentru a obține informațiile necesare.

Informații actualizate la nivelul fiecărui județ sunt disponibile aici.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.