Maramureș: URMĂRIRE cu FOCURI de ARMĂ. Au TRAS de TREI ori pentru a opri mai multe persoane.foto

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări la frontiera de nord, peste 24.000 pachete cu țigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 300.000 lei.

Ieri, 07 septembrie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – județul Maramureș a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 08.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat mai multe persoane care transportau, în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Piatra, județul Maramureș, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit către teritoriul ucrainean.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce,  polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această data nu s-au oprit și au fugit pe teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 19.370 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 226.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au descoperit, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, mai multe colete care conțineau 5.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 64.350 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, în continuare efectuându-se cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.