Maramureş: Vremea se apropie de normalul termic al perioadei

Vremea s-a răcit faţă de zilele precedente, dar a fost mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros şi pe arii extinse, în cursul zilei, au căzut precipitaţii predominant sub formă de ploaie. La munte a nins. Cantitatea maximă de precipitaţii înregistrată a fost de 15 l/mp la staţia meteo Iezer. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă de până la 61 km/h spulberând zăpada şi viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 2 grade la Târgu Lăpuş şi 5 grade la Baia Mare. În zona montană înaltă s-a semnalat ceaţa. Cel mai rece a fost noaptea trecută şi în această dimineaţă la Târgu Lăpuş şi Cavnic -3 grade, Sighetu Marmaţiei şi Ocna Şugatag -2 grade, Baia Mare -1 grad. Stratul de zăpadă măsoară până la 38 de cm la staţia meteo Iezer.

Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat şi uscat în zona de şes, curat şi parţial umed în zonele de deal şi de munte. Sunt tronsoane de drum care au carosabilul curat şi umed în zona înaltă de munte. Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu 10 utilaje şi au împrăştiat 61 tone de material antiderapant pe: DN18B, DN18. Cerul este acoperit, vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări temporare în zona înaltă de munte de până la 20-30 km/h.

Vremea se va răci uşor astăzi în judeţ faţă de ziua precedentă, devenind apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros în cursul zilei. Pe arii restrânse va ninge slab, îndeosebi în zona montană. Vântul va sufla slab, la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 4 grade, iar cele minime intre -6 şi -3 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.