Maramureșeanca Ioana Cazacu a participat la reuniunea informală EPSCO, la Luxemburg

Ioana CazacuMaramureșeanca Ioana Cazacu a participat la reuniunea informală EPSCO, la Luxemburg

Secretarul de Stat, Ioana Cazacu a participat joi, 16 iulie 2015, la Reuniunea informală a miniştrilor ocupării şi afacerilor sociale din statele membre UE care s-a desfășurat laConsiliul Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului, de la Luxemburg. În prima parte a zilei de 16 iulie a.c., Președinția Luxemburgheză a UE a organizat o reuniune a miniştrilor ocupării şi afacerilor sociale cu partenerii sociali, care a avut ca temă de discuţie „Dimensiunea socială în cadrul guvernanţei UE”. În cadrul acestei sesiuni de lucru miniștrii au discutat despre importanţa consolidării dimensiunii sociale a Uniunii Economice şi Monetare, precum şi a Semestrului European.

Ioana Liana Cazacu, secretar de stat, coordonator al Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, a susţinut: “România consideră că acțiunea trebuie orientată către dezvoltarea unei societăți bazate pe coeziune, în care să se anticipeze și să se gestioneze schimbările și să fie stimulată o participare activă în societate și în economie. Susținem ideea includerii Clauzei sociale orizontale în politicile economice, financiare și fiscale ale UE și în elaborarea programelor de ajustare macroeconomică, precum și construcția reformelor structurale majore și a politicilor bugetare în baza unor analize de impact social, astfel încât să se minimizeze efectele sociale și consecințele negative ale acestor reforme asupra populației.”

Tot ieri, Președinția Luxemburgheză a Uniunii Europene a organizat un prânz de lucru al miniștrilor având tema „Ocuparea tinerilor şi crearea de locuri de muncă”, la care au participat și o serie de parteneri sociali. Secretarul de stat a subliniat “necesitatea asigurării accesului și oportunității egale pentru toți și reducerea sărăciei și excluziunii sociale, în special prin asigurarea unei funcționări eficiente a piețelor muncii și prin consolidarea sistemelor de protecție socială și înlăturarea barierelor din calea participării pe piața muncii”.

Vineri, 17 iulie, cea de a doua zi a reuniunii, a fost organizată o reuniune comună a miniştrilor ocupării cu miniştrii responsabili pentru egalitatea de gen şi cu participarea partenerilor sociali. Tema de discuție a acestei reuniuni a fost „O piaţă a muncii în schimbare: provocări pentru femei şi bărbaţi”. În cadrul sesiunii de lucru, miniştrii au prezentat bunele practici cu privire la ocuparea femeilor şi participarea acestora în procesul decizional şi au încercat să identifice noi măsuri şi politici pentru creşterea egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.