Maramureșenii votează în 25 mai reprezentanții din Parlamentul European. În 25 mai, borșenii aleg urmașul lui Tony Mihali.

borsaZi încărcată și plină de însemnătate va fi duminica din 25 mai 2014, zi în care maramureșenii sunt chemați la urne pentru a desemna, pentru următorii cinci ani, reprezentanții României în Parlamentul European. Azi-noapte a demarat campania electorală, campanie care, la finalul celor 30 de zile, va stabili cine și care partid politic va avea reprezentanți în PE. Bătălia este mare, iar cele 33 de posturi care le obținem, la nivel de țară sunt aprig disputate. Formațiunile politice, independenții, răsculații sau răzvrătiții s-au înscris în cursa pentru Parlamentul European. Mulți pornesc la start, puțini vor fi cei aleși.

În Maramureș, însă, 25 mai 2014 înseamnă și un scrutin parțial de alegeri electorale în orașul Borșa. Acolo unde scaunul de primar a fost vacantat, în 17 februarie, prin demisia lui Tony Mihali, iar în locul lui a fost numit, cu titlu de interimar, Sorin Ioan Timiș.

Alegerile sunt aproape, iar borșenii, la fel ca maramureșenii, trebuie să aleagă în cunoștință de cauză. Trecând dincolo de promisiuni și pungi electorale, maramureșenii trebuie să gândească atent și să voteze corect. Să pună ștampila pe buletinul de vot după cum le va dicta conștiința și după ce vor analiza, în detaliu, platforma electorală a fiecărui partid sau candidat.

La fel, în cazul orașului Borșa, votanții trebuie să știe ce li s-a promis, cât s-a realizat și care sunt așteptările, la aproape doi ani de la ultimul scrutin de alegeri.

Campania electorală a intrat în linie dreaptă. Maramureșenii nu mai pot fi prostiți cu promisiuni imposibile și irealizabile. Și nici borșenii. La final să câștige cel mai bun. De fapt, cel mai corect. Cei care vor să schimbe ceva în țară, cel care vrea să readucă Borșa acolo unde îi este locul. Succes tuturor!

 mmjurnal logo articol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.