Maramureşul – brand recunoscut ca destinaţie turistică şi în Viena! GALERIE FOTO

Maramureşul – brand recunoscut ca destinaţie turistică şi în Viena! GALERIE FOTO

Dechiderea oficială a Târgului Internaţional de Turism „Ferien Messe” din Viena a avut loc ieri, 12 ianuarie 2017.

După cuvântul de deschidere, oficialităţile austriece au vizitat standul judeţului Maramureş, de unde au plecat impresionaţi în mod placut de ospitalitatea gazdelor maramureşene. Au apreciat atât prestaţia artistică a Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania, cât şi exponatele tradiţionale realizate de cei doi meşteri populari care s-au alăturat delegaţiei maramureşene pentru a arăta tuturor frumuseţea meşteşugurilor maramureşene.

Numeroşi turişti, din toate colţurile lumii, au vizitat standul Maramureşului unde au gustat preparatele tradiţionale şi au luat parte la spectacolul susţinut de artiştii Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania. Totodată, cântecul, jocul şi portul maramureşean a fost prezentat şi pe scena principală a pavilionului expoziţional, atrăgând foarte mulţi turişti care au dansat alături de membrii Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania.

De asemenea, atracţii ale standului maramureşean au fost şi demonstraţiile de tors, dar şi tehnicile de realizare a clopului maramureşean, oferite de Maria Zapca, meşter popular. Prima zi a acestui târg de turism a fost una de bun augur, astfel încât preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, alături de vicepreşedintele Doru Ioan Dăncuş, de consilierii judeţeni, dar şi de primarul orașului Borșa, Ion Sorin Timiș şi primarul orașului Vișeu de Sus, Vasile Coman s-au întâlnit cu Dawid Lasek, ministrul Sportului şi Turismului din Polonia, Bogdan Mazuru, ambasadorul României în Austria şi cu reprezentanţi din presa austriacă din domeniul turismului, şi au purtat discuţii în vederea consolidării relaţiilor cu turoperatorii, dar şi a dezvoltării turismului maramureșean.

„Maramureşul are nevoie de promovare, de expunere în cele mai importante locuri din Europa. Noua strategie a Consiliului Judeţean Maramureş presupune participarea judeţului la cele mai importante târguri de turism, precum Viena, Berlin, Polonia, Tel Aviv şi Bratislava. Este foarte important pentru noi să impunem Maramureşul ca destinaţie turistică, iar oferta din ce în ce mai bogată a judeţului să fie cunoscutăde către principalii turoperatori.

Întâlnirile care sunt mijlocite de către Autoritatea Naţională pentru Turism la aceste târguri internaţionale cu reprezentanţi ai autorităţilor locale sau agenţi economici privaţi care acţionează în domeniul turismului nu fac decât să adauge cărămidă cu cărămidă la definitivarea brandului Maramureş. Avem o ofertă turistică pe întreaga perioadă a anului, putem să oferim atracţii atât vara, cât şi iarna, ar dezvoltarea judeţului Maramureş este strâns legată de dezvoltarea turismului”, a declarat Gabriel Zetea, preşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş.

În perioada următoare, vor avea loc şi alte întâlniri punctuale între reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş şi ministrul Sportului şi Turismului din Polonia, David Lasek, pentru a consolida relaţiile bilaterale.

 

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.