Maramureșul înregistrează un nou record zilnic de infectări cu coronavirus. Crește și numărul persoanelor decetate din cauza COVID-19 în județ

Maramureșul înregistrează un nou record zilnic de infectări cu coronavirus. Crește și numărul persoanelor decetate din cauza COVID-19 în județ

Deces nr, 171 Maramures, persoana masculina, categoria de varsta peste 80 de ani, a prezentat comorbiditati.

Deces nr. 172 Maramures, persoana feminina categoria de varsta 70-79 de ani, a prezentat comorbiditati.

Deces nr. 173 Maramures, persoana masculina, categoria de varsta 73-79 de ani, a prezentat comorbiditati

Deces nr. 174 Maramues, persoana masculina, categoria de varsta 60-69 de ani, a prezentat comorbiditati..

 La nivelul județului Maramureș situația epidemiologică se prezintă, conform datelor existente la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, astfel:
 3923 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
 155 persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
 1553 pacienți vindecați;
 251 pacienți internați în spital;
 17 pacienți internați la ATI, din care șase pacienți intubați;
 959 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
 1835 persoane carantinate;
 26484 teste efectuate până în prezent;
 181 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
 174 persoane decedate de la începutul pandemiei;
 Menționăm că toate aceste date sunt în dinamică și pot interveni modificări.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 59 de misiuni. Cele 77 de efective au procedat la verificarea respectării măsurilor de protecție individuală, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, la menținerea ordinii și siguranței publice la respectarea măsurii de carantinare de către persoanele aflate în locațiile declarate. În executarea misiunilor au fost utilizate 26 mijloace de mobilitate. La TELVERDE 0800 800 165 s-au primit două sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală care sunt în verificare de către instituțiile abilitate.

Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate 24 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, dar și o persoană care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu sau în locația declarată. S-au verificat cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioada stării de alertă peste 40 de agenți economici. Au fost aplicate, în context, sancțiuni contravenționale în valoare de peste 2500 lei.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.