Maramuresul la Berlin – o explozie de muzica si culoare

m6Azi, 16 ianuarie 2015, s-a dat startul unei noi editii a Targului de Produse Traditionale – Berlin 2015. Din cei 34 de producatoritraditionali care reprezinta Romania, 11 sunt din Maramures, fiind atat din domeniul alimentar, cat si creatori traditionali. Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, insotit de ambasadorul Romaniei la Berlin Lazar Comanescu, au fost prezenti la standul Romaniei la deschiderea oficiala a targului. Prezenta Maramuresului a fost, ca in fiecare an, o explozie de cantec si culoare, un punct de atractie pentru publicul venit in numar mare sa asiste la spectacolul oferit de corpul de balet al Ansamblului Folcloric National Transilvania si de taragotistul Dumitru Dobrican. Ministrul Daniel Constantin a zabovitindelung la standruilemaramuresenilor, apreciind palinca traditionala, slanina de mangalita, mierea, sucurile de fructe si conservele facute in casa de producatoriitraditionalimaramureseni. A apreciat, de asemenea, cergile si tesaturile Mariei Zapca si ceramica dacica produsa de artistl Dan Les.

In acest an, delegatieiRomaniei i-a fost alocat un spatiu mai generos decat in anii precedenti, fapt care a permis punerea in valoare a standurilor producatorilortraditionali.

~Lumea trebuie sa ne cunoascaasa cum suntem,  nu asa cum doresc unii sa ne prezinte. Noi avem foarte multe de oferit celor care doresc sa le cunoasca. Maramuresulinseamnatraditie, cultura, arhaic si universal in acelasi timp. Am dorit sa participam si in accest an cu o delegatie consistenta, pentru ca suntem frumosi si spectaculosi.~ – a afirmat Zamafir Ciceu, presedintele Consiliului JudeteanMaramures, prezent si el alaturi de delegatiaMaramuresului la targ.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.