Maramureşul va avea 11 producători tradiţionali la „Săptămâna Verde” de la Berlin

saptamana1Ediţia din acest an a Târgului de Produse Tradiţionale „Săptămâna Verde” de la Berlin se va desfăşura în perioada 16-25 ianuarie. Delegaţia Maramureşului va reprezenta o treime din întreaga delegaţie a României la târg, deoarece din 34 de participanţi, 11 vor fi producători tradiţionali din judeţul nostru. În acest an, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a rezervat pentru standul României o suprafaţă de 327 metri pătraţi. Azi, 8 ianuarie 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu a avut o primă întâlnire cu producătorii participanţi, pentru a pune la punct detaliile deplasării.

„Consiliul Judeţean Maramureş asigură participarea unei delegaţii importante de producători tradiţionali la Berlin, pentru a reprezenta judeţul nostru cu tot ce are specific: de la produse alimentare preparate în mod tradiţional, până la obiecte de artizanat, cusături şi ceramică. Întotdeauna, Maramureşul a avut cea mai frumoasă şi mai consistentă participare. Spun acest lucru şi pentru că noi – prin prestaţia Ansamblului Folcloric Naţional Transilvania – am asigurat partea de spectacol pentru întreaga delegaţie a României. Au fost aplauze la scenă deschisă pentru Maramureş şi dorim ca, şi în acest an să ne prezentăm onorabil.” – afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

La ediţia din 2014, au participat 1650 de firme expozante din 70 de ţări, înregistrând un spor faţă de ediţia din 2013, când au expus 1630 de firme din 67 de ţări. Târgul a beneficiat de un public numeros, respectiv 410 mii de vizitatori, care au cumpărat produse din standurile expozanţilor, în valoare de 47 milioane euro.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.